PODRŠKA CRNOGORSKOM DRUŠTVU

Telenor i PPF grupa doniraju zaštitnu opremu za borbu protiv koronavirusa

“Zdravstveni radnici su na prvoj liniji odbrane i zaslužuju naše najdublje poštovanje i uvažavanje. Uviđajući nedostatak zaštitne medicinske opreme, smatramo da je naša obaveza da pomognemo zdravstvenim radnicima i cijeloj zajednici u naporima da se pandemija suzbije”, rekao je direktor sektora Telekomunikacija u PPF grupi Ladislav Bartoniček
2259 pregleda 0 komentar(a)
Donacija Telenora Crna Gora i PPF grupe, Foto: Telenor Crna Gora
Donacija Telenora Crna Gora i PPF grupe, Foto: Telenor Crna Gora

Telenor Crna Gora, zajedno sa svojom matičnom kompanijom, PPF grupom, doniraće 20 hiljada zaštitnih maski tipa N95 Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti. 

Ovom, sto hiljada eura vrijednom donacijom kompanije žele da podrže crnogorsko društvo u borbi protiv epidemije koronavirusa.  

“Zdravstveni radnici su na prvoj liniji odbrane i zaslužuju naše najdublje poštovanje i uvažavanje. Uviđajući nedostatak zaštitne medicinske opreme, smatramo da je naša obaveza da pomognemo zdravstvenim radnicima i cijeloj zajednici u naporima da se pandemija suzbije”, rekao je direktor sektora Telekomunikacija u PPF grupi Ladislav Bartoniček.

Telenor Crna Gora
Telenor Crna Gora(Foto: Telenor Crna Gora)

Donatorski paketi su ranije danas dopremljeni u Crnu Goru.

“Od početka epidemije u Crnoj Gori, Telenor je sproveo niz aktivnosti kako bi pomogao društvu i crnogorskim građanima u ovom izazovnom momentu – od novčanih donacija i donacija servisa i uređaja, do besplatnog pristupa platformi za online učenje. Ovo je još jedan od naših doprinosa ostvarenju istog cilja”, rekao je direktor Telenora u Crnoj Gori Branko Mitrović.  

Telenor fondacija i zaposleni u kompaniji ranije su donirali više od 30 hiljada eura za borbu protiv epidemije.   

Telenor u Crnoj Gori posluje od 1996. godine i svojim korisnicima omogućava visoko – kvalitetne usluge, istovremeno podržavajući crnogorsko društvo kroz društveno odgovorne aktivnosti. Od avgusta 2018. godine Telenor je dio  PPF grupe.  

O PPF grupi

PPF je međunarodna investiciona grupa sa sjedištem u Češkoj Republici. Posluje u 24 zemlje na tri kontinenta. Kompanije u vlasništvu PPF grupe posluju u različitim segmentima, kao što su finansijske usluge, telekomunikacije, bio-tehnologije, nekretnine i mašinstvo. Putem kompanija u svom vlasništvu, PPG grupa je jedan od deset najvećih poreskih obveznika u Češkoj. Grupa posjeduje osnovna sredstva čija vrijednost prelazi 47 milijardi eura (stanje od 30. juna 2019. godine).  

www.ppf.eu