Cilj bio 50.000, prikupljeno 130.590 eura za opremu za zdravstvene radnike

Četiri stotine kolektivnih i pojedinačnih donacija iz skoro 30 zemalja svijeta
678 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Za 27 dana, zahvaljujući inicijativi "Aplauz medicinarima Crne Gore", sakupljeno je 130.590 eura za potrebe kupovine zaštitne opreme svim zdravstvenim radnicima u zemlji, saopšteno je iz Hipotekarne banke.

"Potvrdu teze da humanost i solidarnost ne poznaju granice daju rezultati inicijative ,,Aplauz medicinarima Crne Gore", koju su pokrenuli zaposleni Hipotekarne banke, u saradnji sa studiom za interaktivni dizajn "Fleka". Za samo 27 dana, putem onlajn platforme www.aplauzmedicinarima.me, zaposleni, klijenti, građani i ostali prijatelji akcije prikupili su 130.590 za potrebe kupovine zaštitne opreme svim zdravstvenim radnicima u zemlji. Ova sredstva uplaćena su Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Crne Gore. Hipotekarna banka je NKT-u prethodno uplatila i dodatnih 100.000 eura. U humanitarnoj inicijativi "Aplauz medicinarima" na dan zatvaranja, nakon 27 dana njene aktivnosti, sakupljeno je 130.590 eura, a inicijalni donatori bili su zaposleni Hipotekarne banke", navode iz Hipotekarne banke.

Podsjećaju da je inicijalno postavljeni cilj bio sakupiti 50.000 eura.

"Geografske granice za ovako human gest očigledno ne postoje, pa su se na platformi našle uplate, osim iz Crne Gore, i iz Srbije, Hrvatske, Italije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i mnogih drugih zemalja", izjavila je Jovana Žugić iz Hipotekarne banke.

Iz banke ističu da zahvalnost duguju svim ljudima i firmama koji su podržali ovu akciju, ističući da su najzahvalniji medicinskom osoblju širom Crne Gore.

"Brinući o našem zdravlju, pokazali su posvećenost temeljnim principima u poslu i uvjerili nas da zajedno možemo i više i bolje", naveli su iz Hipotekarne banke.

Bonus video: