Centar za boravak djece sa smetnjama u razvoju: Gradnja počinje tokom proljeća

Saopšteno da je vrijednost projekta 250.000 eura i da je novac obezbijeđen u finansijskom planu GO Golubovci
184 pregleda 1 komentar(a)
Dnevni centar Golubovci
Dnevni centar Golubovci
Ažurirano: 16.02.2018. 16:50h

Idejno rješenje zgrade budućeg dnevnog Centra za boravak djece sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom u Golubovcima je završeno, te bi radovi na izgradnji trebalo da počnu na proljeće.

Iz PG biroa je saopšteno da je vrijednost projekta 250.000 eura i da je novac obezbijeđen u finansijskom planu gradske opštine Golubovci za 2018. godinu.

“Predlog vizuelizacije i materijalizacije objekta dnevnog centra upućen je glavnom državnom arhitekti, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta i izbor izvođača radova. Početak radova je planiran za proljeće, a očekivanja su da će već na jesen centar moći da primi prve korisnike”, saopšteno je iz PG biroa.

Centar će moći da primi 30 korisnika i zapošljavaće od 12 do 15 osoba.

“Površina parcele je 1.194 metara kvadratnih, dok je planirani objekat bruto građevinske površine 386 metara kvadratnih. Izgradnja objekta planirana je na UP 56 u okviru DUP-a “Golubovci-centar”, u blizini Dječijeg vrtića u Golubovcima”, saopšteno je iz PG biroa.

UNDP je, kako je saopšteno, partner zadužen za tehničku podršku i implementaciju projekta. Nakon izgradnje Centra, planirana je podrška Ministarstva rada i socijalnog staranja u dijelu opremanja i učešća u finansiranju rada same ustanove, kao i Glavnog grada i gradskih preduzeća.

Bonus video: