IDEA obradovala volontere Crvenog krsta

Kompanija Mercator-CG svoju društvenu odgovornost iskazuje kako u redovnim, tako i u vanrednim okolnostima
2892 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bane Kljajić
Ilustracija, Foto: Bane Kljajić

Preko 230 volontera, koji su danas angažovani širom Crne Gore u aktivnostima opštinskih organizacija Crvenog krsta na saniranju humanitarnih posljedica korona virusa, dobili su pakete osvježenja od kompanije Mercator-CG, preko IDEA prodavnica.

Volonteri Crvenog krsta su svakodnevno na terenu trudeći se da pomoć što prije stigne do onih koji su najugroženiji. Njihov angažman često traje i po više sati, pa će im tako paketi koje je pripremila IDEA, a koji sadrže sendviče, vodu i voće, pomoći da se osvježe tokom terenskog rada.

Idea
Ilustracija(Foto: Bane Kljajić)

"Volonteri su osnov našeg rada i mi ne bismo mogli da realizujemo sve zadatke bez njihovog angažovanja. U ovoj situaciji ulažu dodatne napore kako bi došli do svih kojima je pomoć potrebna i djeluju u različitim uslovima i na različitim terenima. Oni za svoj rad ne očekuju nadoknadu ili nagradu. Ipak je lijepo kad neko prepoznaje njihove napore i zahvalni smo kompaniji Mercator-CG je na ovaj simboličan način pokazala da cijeni trud volontera Crvenog krsta", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Idea
Ilustracija(Foto: Bane Kljajić)

Kompanija Mercator-CG svoju društvenu odgovornost iskazuje kako u redovnim, tako i u vanrednim okolnostima. Pored donacije NKT-u za nabavku respiratora, Crvenom krstu Crne Gore su donirali 10 tona pomoći, pa je ova akcija za volontere nastavak njihovog ukupnog doprinosa.

Trud i posvećenost koje volonteri Crvenog krsta pokazuju na terenu ovih dana dovoljan su razlog da pokušamo da im na ovaj način olakšamo svakodnevicu. Tako smo, nakon niza naših humanitarnih aktivnosti, odlučili da obezbijedimo lunch pakete za volontere u 19 opština. Kao što uvijek težimo da prepoznamo potrebe svojih potrošača, važno je da osjetimo potrebe društva u cjelini, a naročito onih koji se u ovom izazovnom vremenu nesebično daju drugima kojima je to najpotrebnije”, kazali su iz kompanije Mercator-CG.