Sve najbitnije - Crna Gora i koronavirus

U Crnoj Gori je od početka dešavanja od koronavirusa umrlo osam osoba, a 324 su inficirane
3493 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.05.2020. 21:49h

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je pandemiju koronavirusa u svijetu. U Crnoj Gori je od početka dešavanja od koronavirusa umrlo osam osoba, a 324 su inficirane.

Od jutrošnjeg presjeka pa do 16:45 sati, laboratorije Instituta za javno zdravlje završile su analizu 148 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije koronavirusom.

Od Kovida-19 se u Crnoj Gori do sada oporavilo 265 osoba Od jutrošnjeg presjeka pa do 16:45 sati, laboratorije Instituta za javno zdravlje završile su analizu 148 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije koronavirusom.
Vijesti.me | Sourcefabric

Još jedan kontingent zaštitne medicinske pomoći dopremljen je jutros u Podgoricu.

Ministar je istakao da su Vlada Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo i ukupno crnogorsko društvo postigli značajne rezultate u borbi sa koronavirusom Još jedan kontingent zaštitne medicinske pomoći dopremljen je jutros u Podgoricu. Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je, kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, kazao da donacija medicinske opreme iz Austrije predstavlja iskaz razumijevanja, solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.
Vijesti.me | Sourcefabric
CIN-CG: Kriza Kovid-19 - kako su kupovani respiratori
Crnogorske institucije ugovorile su sa domaćim kompanijama gotovo 1,5 miliona eura vrijednu nabavku respiratora, ali neki još nijesu isporučeni, a dio ugovora je poništen. Delegacija EK potvrdila je da uskoro stiže veći kontingent od 100 aparata koje je donirala EU, pa će ih Crna Gora imati oko 270.
Vijesti.me | Sourcefabric
U skladu sa izmjenama naredbe Ministarstva zdravlja
Saopšteno iz Ministarstva ekonomije
Putem aplikacije za prijavu za subvencije do danas je podnijeto 7.811 zahtjeva. Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, odobreno je 89 odsto ili 6.969 zahtjeva, koji se odnose na zarade 27.051 zaposlenih u Crnoj Gori. Program za podnošenje zahtjeva za subvencije otvoren je od petka na portalu Poreske uprave (PU), na OVOJ adresi, za sva preduzeća i preduzetnike sa digitalnim sertifikatom.
Vijesti.me | Sourcefabric
Analizirano 130 uzoraka
Od jučerašnjeg presjeka pa do 08:30 laboratorije Instituta završile su analizu 130 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije koronavirusom. Broj inficiranih od početka dešavanja nije promjenjen i iznosi 324, broj oporavljenih je 265. Trenutno oboljelih je 51 i to po opštinama: Podgorica: 28, Ulcinj: 10, Bar: 5, Gusinje: 3, Plav: 2, Nikšić: 1, Herceg Novi: 1, Bijelo Polje: 1.
Vijesti.me | Sourcefabric

Bonus video: