Vrhovni sud SRK "Tara i Morača" oduzeo gazdovanje rijekama

Ta presuda je donesena, nakon što je Sportski flaj fišing klub (SFFK) “Maniro”, koji je ranije gazdovao kolašinskim vodama, osporio rješenje resornog ministarstva, tvrdeći da je nezakonito
746 pregleda 1 komentar(a)
Ribolov na Tari, Foto: Dragana Šćepanović
Ribolov na Tari, Foto: Dragana Šćepanović

Vrhovni sud poništio je rješenje kojim je Ministarstvo poljoprivrede prije dvije godine ponovo dodijelilo upravljanje ribljim fondom na području kolašinske opštne Sportsko-ribolovnom klubu (SRK) “Tara i Morača”.

Ta presuda je donesena, nakon što je Sportski flaj fišing klub (SFFK) “Maniro”, koji je ranije gazdovao kolašinskim vodama, osporio rješenje resornog ministarstva, tvrdeći da je nezakonito.

U tužbi tog kluba je istaknuto da je u postupku odlučivanja ministarstvo zanemarilo činjenicu da SRK “Tara i Morača” još 2016. godine isključeno iz članstva Saveza sportsko-ribolovnih organizacija Crne Gore.

Iz SFFK “Maniro” kazali su da, vjerovatno, ni ovog puta resorno ministarstvo neće postupiti onako kako je presudom naloženo. Nezakonita rješenja, kako tvrde, dovela su do toga da se uništi razvoj ribolovnog turizma u Kolašinu.

“Time je nanesena velika materijalna šteta gradu i čitavoj Crnoj Gori. Donošenjem ovakvih nezakonitih rješenja, Ministarstvo je onemogućilo održavanje Svjetskog prvenstva u mušičarenju u Kolašinu i time nanijelo štetu gradu u iznosu od 300.000 do 400.000 evra”, kazao je predsjednik SFFK “Maniro” Mile Lazarević.

Prema njegovoj procjeni, da je ribolovni turizam zaživio u Kolašinu, to bi gradu donijelo prihode od 1,5 milona eura godišnje

Bonus video: