URA Podgorica: Aktivirati gradski prevoz uz mjere prevencije

"Naravno da je pravo na zdravlje neprikosnoveno ali uz mjere predostrožnosti i prevencije i više solidarnosti moguće je omogućiti manje izdatke za građane u ovim finansijski teškim vremenima"
1417 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Građanski pokret URA
Ilustracija, Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret URA zatražio je od Nacionalnog koordinacionog tijela da omogući gradski javni prevoz u Podgorici uz sve mjere prevencije i zaštite od virusa.

Kako navode iz URA Podgorica, radnici, posebno oni sa periferije grada, u nemogućnosti su da svakodnevno plaćaju taksi prevoz kako bi stigli do svojih poslova.

"I ako je epidemiloška situaciju u regionu više zabrinjavajuća nego u Crnoj Gori, gotovo svi glavni gradovi su aktivirali ili imaju namjeru da uskoro aktiviraju gradski javni prevoz uz mjere prevencije i zaštite i poseban režim saobraćanja. Dakle, ne vidimo razlog zašto se i u glavnom gradu Crne Gore ne bi aktivirao javni gradski prevoz i omogućilo radnicima da uz što manje novčanih izudataka dođu do svojih radnih mjesta", navode u URA.

Poručuju i da se gubi osjećaj solidarnosti prema građanima jer mjere koje se u posljednjem periodu usvajaju od strane NKT-"a iziskuju dodatne troškove za građane, koji su usljed pandemije koronavirusom, i onako finansijski dosta ranjivi".

"Treba imati senzibiliteta za status onih koje mjere direktno pogađaju – građane. Naravno da je pravo na zdravlje neprikosnoveno ali uz mjere predostrožnosti i prevencije i više solidarnosti moguće je omogućiti manje izdatke za građane u ovim finansijski teškim vremenima", zaključuje se u saopštenju podgoričke URE.

Bonus video: