Crnogorsko narodno pozorište: Žele da obnove ravni dio krova

Planirali izolaciju ravnog krova izviše gledališta
258 pregleda 0 komentar(a)
CNP, Foto: Boris Pejović
CNP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.02.2018. 16:32h

Crnogorsko narodno pozorište (CNP) zatražilo je izdavanje urbanističko- tehničkih uslova (UTU) za rekonstrukciju dijela ravnog krova.

CNP je zahtjev za dobijanje UTU krajem januara uputilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma, ali je, s obzirom na to da se ne radi o složenom inženjerskom objektu, iz tog resora proslijeđen Sekretarijatu za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada.

U zahtjevu za izdavanje UTU, koji je uputila direktorica CNP Zorana Kralj Brajović, navodi se da na dijelu iznad gledališta postoje problemi u funkcionisanju krovne izolacije -ravnog krova, kao i da taj dio zgrade predstavlja izdvojenu cjelinu, koja može biti nezavisno sanirana.

“Naša je želja i potreba da, poštujući naslijeđeno građevinsko stanje objekta, kao zasebne cjeline unutar bloka “I”, planiramo ukrovljavanje dijela objekta, sa poštovanjem postojećih kota atike, kako bi se na dijelu iznad dvorane dobio krov, koji bi riješio problem funkcionisanja postojeće izolacije”, navela je u zahtjevu direktorica CNP-a.

U zahtjevu za izdavanje UTU Kralj Brajović navodi da bi se nanošenjem dozvoljenih linija za padove krovnih ravni otvorio prostor za formiranje tavanskog prostora na dijelu zgrade za koji se planira ukrovljavanje, što bi moglo da posluži kao ostava za dekorsku laku opremu, pozorišni inventar, kao i za probe i pripreme predstava.

Bonus video: