Šućur: Vatrogasci i spasioci u Nikšiću zaslužuju savremeni dom, a ne zapuštene hale

Kaže da je lokalna DPS vlast u Nikšiću ovaj prijedlog URA-e, kao i sve druge, ignorisala i nastavila sa dotadašnjom praksom- “stavi flaster đe nešto prsne”
1120 pregleda 0 komentar(a)
Jedna od sadašnjih prostorija vatrogasnog doma u Nikšiću, Foto: URA
Jedna od sadašnjih prostorija vatrogasnog doma u Nikšiću, Foto: URA
Ažurirano: 07.05.2020. 13:22h

Potpredsjednik nikšićke URA-e Goran Šućur smatra da najava lokalnih organa da će Službu zaštite i spašavanja Nikšić preseliti u Institut za crnu metalurgiju, ne obazirući se na preporuke struke, predstavlja još jednu nepromišljenu odluku i kratkoročno “flaster” rješenje.

On kaže da ovakva odluka niie začuđujuća “imajući u vidu da je u kontinuitetu svoje decenijske vlasti, lokalna samouprava poznata samo po prepravljanu, dograđivanju, lijepljenju, krpljenju i korigovanju gradske infarastukture i objekata od javnog interesa”.

“Osim neadekvatnog prostora, vatrogasci ne posjeduju ni adekvatnu kolektivnu i ličnu opremu, rizikujući tako svoju bezbjednost, ali I bezbjednost samih građana. Napominjemo da je URA kroz javnu raspravu o budžetu Nikšića za 2018. godinu, kao i kasnijim javnim saopštenjem, insistirala da se opredijele sredstva za adaptaciju postojećeg vatrogasnog doma ili izgradnju novog, ukazivajući na nehumane uslove u kojima vatrogasci rade”, podsjeća Šućur.

Šućur
Šućur(Foto: URA)

Kaže da je lokalna DPS vlast u Nikšiću ovaj prijedlog URA-e, kao i sve druge, ignorisala i nastavila sa dotadašnjom praksom- “stavi flaster đe nešto prsne”.

“Pozivamo Vladu Crne Gore kao i Direktorat za vanredne situacije da hitno preduzmu aktivnosti kako bi Nikšić dobio savremeni vatrogasno - spasilački dom, a ne bivše industrijske hale koje ne mogu da zadovolje osnovne standarde, jer očigledno lokalna samouprava nije dorasla ovakvom izazovu. Takođe, apelujemo na komandira nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Veselina Gardaševića, da prestane sa zamajavanjem javnosti u ime i za račun lokalnih organa, i da stane u zaštitu kolega, profesije i opšteg interesa”, zaključuje potpredsjednik nikšićke URA-e Goran Šućur.

Bonus video: