Stigla donacija iz Austrije; Nuhodžić: Iskaz prijateljstva i podrške

Ministar je istakao da su Vlada Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo i ukupno crnogorsko društvo postigli značajne rezultate u borbi sa koronavirusom
1379 pregleda 7 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Bojana Ćupić
Nuhodžić, Foto: Bojana Ćupić

Još jedan kontingent zaštitne medicinske pomoći dopremljen je jutros u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je, kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, kazao da donacija medicinske opreme iz Austrije predstavlja iskaz razumijevanja, solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

„Ova pomoć je realizovana u okviru Mehanizma Evropske unije za civilnu zaštitu, čiji je Crna Gora kredibilan član i pouzdan partner“, kazao je Nuhodžić.

donacija austrija
Donirana oprema(Foto: Bojana Ćupić)

Ukazujući na značaj donacije medicinske opreme koja će dodatno unaprijediti naš odgovor na Kovid-19, ministar je, kako se navodi," uputio izraze najsrdačnije zahvalnosti Vladi Republike Austrije, a posebno saveznom ministru unutrašnjih poslova, Karlu Nehameru."

Nuhodžić je, kako je saopšteno, istakao da su Vlada Crne Gore, Nacionalno koordinaciono tijelo i ukupno crnogorsko društvo postigli značajne rezultate u borbi sa koronavirusom. „Ipak, ova borba nije završena. Ona podrazumijeva dalju odgovornost i disciplinu kada je u pitanju sprovođenje mjera, u punom kapacitetu i na svakom mjestu“, zaključio je ministar.

Ambasadorka Austrije u Crnoj Gori, Ana Janković, izjavila je da je Austrija državama regiona, u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU, ponudila pomoć u vidu medicinske opreme. Dodala je da cijeni podršku i napore koje je uložila Vlada Crne Gore u organizaciji povratka austrijskih državljana koji su se u trenutku izbijanja krize nalazili u Crnoj Gori.