Prilagođene tehnike u očekivanju ublažavanja mjera

Kolašin: Selekcija Košarkaškog kluba Gorštak počele treninge

"Vjerujemo da je sport, sa poštovanjem pravila, uz oprez i disciplinu, najsigurniji način da život počne da liči na onaj nekadašnji“- rekao je Dulović
670 pregleda 1 komentar(a)
KK Gorštak, Foto: Dragana Šćepanović
KK Gorštak, Foto: Dragana Šćepanović

Poslije skoro dva mjeseca pauze,  selekcije Košarkaškog kluba  (KK) Gorštak su od danas ponovo na parketu.  Kako objašnjavaju iz tog kluba, „košarkaši treniraju prema novim pravilima, prilagođenim tehnikama  i dovoljno daleko od svojih saigrača“.  

Miroslav Janković, trener selekcija minibasketa, mlađih i starijih pionira, kaže da su, tokom pauze,  bili u komunikaciji i da se treniralo u stanovima, dvorištima...

„Dali smo im uputstva za vježbe koje  mogu raditi u svojim stanovima.Oni bi nam slali video zapise i obavještavali nas kako su realizovali zadate koje smo im poslali. Bili su pravi mali profesionalci. Nakon ublažavanja mjera smo počeli sa treninzima.Prethodno smo imali i komunikaciju sa roditeljima. Imamo uslove da primijenimo sve mjere kada je u pitanju prostor,higijena,dezinfekcija. Radimo tehniku koja, inače, itekako treba ovim uzrasnim kategorijama“- kaže Janković.

Dražen Dulović, koji vodi treninge kadeta i juniora, objašnjava da se radi u dvije grupe, uz poštvanje pravila. U klubu, kaže on, čekaju naredno ublažavaje mjera.

„Čekamo da  treninzi postanu  više „sportskiji“.

Vjeruju da će predstojeće ljeto biti ljeto  treninga, utakmica, kampova...

"Vjerujemo  da je sport, sa poštovanjem pravila, uz oprez i disciplinu,  najsigurniji način da život  počne da liči na onaj nekadašnji“- rekao je Dulović. 

Preporučujemo za Vas