Savićević plaća komunalije, dobio popust 20 odsto

Toliko je obračunala opštinska Služba za naplatu komunalija, a ugovor u koji su “Vijesti“ imale uvid, potpisali su Savićević, predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević i načelnik opštinske Službe Ninoslav Kaluđerović
20950 pregleda 8 komentar(a)
Vila Dejana Savićevića, idejno rješenje
Vila Dejana Savićevića, idejno rješenje

Proslavljeni fudbaler i aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević platiće 27.995 eura, na ime komunalija za gradnju luksuzne vile na Crvenoj glavici naspram grada hotela “Sveti Stefan“.

Toliko je obračunala opštinska Služba za naplatu komunalija, a ugovor u koji su “Vijesti“ imale uvid, potpisali su Savićević, predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević i načelnik opštinske Službe Ninoslav Kaluđerović.

Kako se navodi, Savićević je ostvario i mogućnost popusta od 20 odsto jer će odjednom izmiriti cjelokupni iznos za komunalije, a popust je ostvaren i zbog namjere da će fasada biti od kamena. Za vilu koja ima ukupnu bruto građevinsku površinu od 268 kvadrata opštinska služba je, pozivajući se na važeću odluku, obračunala da komunalije iznose 39.047 eura. Od toga iznosa umanjeno je 4.053 eura jer je u pitanju kamena fasada, kao i još 20 odsto, jer Savićević će iznos izmiriti odmah.

Podsjećamo, doskorašnja glavna budvanska arhitektica Ana Samardžić dala je u septembru prošle godine saglasnost na idejno rješenje vile.

„Na osnovu uvida u dokumentaciju, glavni gradski arhitekta konstatuje da su arhitektonske karakteristike predloženog dopunjenog idejnog rješenja u skladu sa smjernicama za arhitektonsko oblikovanje i materijalizaciju objekata u okviru planskog dokumenta Urbanistički projekat ‘Turističko naselje Crvena glavica’. Glavni gradski arhitekta našao je da su se stekli uslovi za davanje saglasnosti Dejanu Savićeviću“, navodi se u rješenju koji potpisuje Samardžićka, a u koje su “Vijesti“ imale uvid.

U idejnom rješenju piše da je riječ o vili u funkciji turizma, koja će imati suteren, prizemlje i dva sprata.

Vila će imati lift koji povezuje sve etaže, a u dvorištu je bazen. Idejnim rješenjem vile u suterenu čija je površina 94 kvadrata je vešernica, tehnička prostorija, teretana, kupatilo, soba, kao i kuhinjska ostava. Prizemlje se prostire na 85 kvadrata, gdje se nalazi ulazni trem, kupatilo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja, dok su na prvom spratu koji ima ukupno 89 kvadrata tri spavaće sobe i dva kupatila.

Na drugom spratu od 74 kvadrata je ostava, garderober, velika master soba sa master kupatilom. Krovna ravan je 18 kvadrata. Podsjećamo, budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je u novembru 2018. Savićeviću urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuzne vile. Ključni papir urbanisti su izdali pozivajući se na planski dokument UP “Turističko naselje Crvena glavica“, kojim je na tom potezu predviđena gradnja turističkih vila.

“Turistička vila mora biti uklopljena u prirodni ambijent uz mogućnost korišćenja tradicionalnih materijala i elementa na savremen način tako da predstavlja atrakciju. Kao prirodan materijal dolaze u obzir sve vrste kamena, isključuje se upotreba opeka na fasadama, izbjegavati elemente od lima i obične bravarije“, jasno su tada opštinski urbanisti naglasili kako treba vila da izgleda.

Savićević je vlasnik placa na kome, kako piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine nikakvih opterećenja. Upravo su na ovom dijelu budvanske rivijere koji je nekada bio šumski pojas u protekloj deceniji nikle su najatraktivnije vile. Cijeli pojas Crvene glavice je planiran za razvoj visokog turizma. Savićević je i vlasnik ugostiteljsko-poslovnog kompleksa na Vidikovcu iznad Budve, koji je izdao u zakup, kao i stana u Budvi.

Bonus video: