Obezbijedili 48 paketa humanitarne pomoći

Distribucija paketa humanitarne pomoći realizovana je uz podršku volontera Crvenog krsta Crne Gore, u skladu sa preporukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti
1046 pregleda 0 komentar(a)
Obezbijedili 48 paketa humanitarne pomoći, Foto: CPDCG
Obezbijedili 48 paketa humanitarne pomoći, Foto: CPDCG

Centar za prava djeteta (CPDCG) obezbijedio je 48 paketa humanitarne pomoći, sa hranom i sredstvima za higijenu, za još 12 socijalno ugroženih porodica na teritoriji Podgorice.

Iz Centra je saopšteno da je humanitarna pomoć obezbijeđena kroz projekat Podrška porodici u riziku za nesmetan rast i razvoj djeteta, podržan od Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

„ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica“, kaže se u saopštenju.

CPDCG
Paketi pomoći(Foto: CPDCG)

Navodi se da je distribucija paketa humanitarne pomoći realizovana uz podršku volontera Crvenog krsta Crne Gore, u skladu sa preporukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

„Program ima za cilj da, kroz saradnju sa drugim socijalnim partnerima (institucijama sistema, lokalnom zajednicom, Centrom za socijalni rad, CKCG, odgovornim privrednim subjektima) osnaži njihove porodice i njihovu djecu", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je cilj programa i da uspostavi čvršće veze između njih, kao i da uključi druge osobe iz šire porodice koje mogu biti od pomoći za ostvarenje očekivanih promjena.

Iz Centra su kazali da je to je druga akcija podjele humanitarne pomoći koju su realizovali za svoje korisnike u periodu trajanja krize izazvane virusom COVID-19.

„CPDCG će se truditi da i u narednom periodu, tokom trajanja krize izazvane virusom COVID-19, prioritetno odgovori na potrebe svojih korisnika i da obezbijedi pomoć za što veći broj porodica kojima je ova vrsta pomoći potrebna”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: