Glavni grad: U Centru kompetencija izrađeno i poklonjeno preko 1.500 vizira

Podsjećaju, na izradi vizira angažovani su volonteri Saveza radio-amatera Crne Gore, Politehnike – crnogorskog saveza za tehničku kulturu, Montenegro Robotics koji u prostorijama Centra kompetencija danonoćno izrađuju vizire
1047 pregleda 0 komentar(a)
Viziri, Foto: PG Biro
Viziri, Foto: PG Biro

Glavni grad Podgorica i Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa prijateljima grada, volonterima, pridružili su se inicijativi obezbjeđivanja nedostajuće opreme za zdravstvene radnike Kliničkog centra i drugih zdravstvenih ustanova sa teritorije Podgorice.

"Tim povodom, u Centru kompetencija do sada je izrađeno i poklonjeno preko 1.500 vizira koji su dio zaštitne opreme prevstveno zdravstvenih radnika, ali svih onih koji zbog prirode posla svakodnevno dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi, a koji su odobreni i od strane nadležnog Instituta za javno zdravlje. Viziri se proizvode na pet 3D štampača koji predstavljaju dio vrijedne opreme koju je UPCG obezbijedila u okviru prekograničnog EU projekta “competenceNET” čiji je implementator u Crnoj Gori", saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećaju, na izradi vizira angažovani su volonteri Saveza radio-amatera Crne Gore, Politehnike – crnogorskog saveza za tehničku kulturu, Montenegro Robotics koji u prostorijama Centra kompetencija danonoćno izrađuju vizire.

"Za izradu vizira, osim postojećih pet 3D štampača, kojima je opremljen Centar kompetencija (zahvaljujući Glavnom gradu i Uniji poslodavaca), zaslužni su i oni koji su ustupili svoje štampače: American corner, Elektrotehnički fakultet, Dragan Todorović, kao i firme koje su rezale plastiku: Copy centar i Rinascita. Prije par dana Sekretarijat za preduzetništvo je pozvao i vlasnike frizerskih i kozmetičkih salona da se prijave ovom gradskom resoru kako bi mogli besplatno da preuzmu ovaj dio opreme radi zaštite svog zdravlja i zdravlja onih koji posjećuju njihove salone. Ovo je svakako trenutak kada je naš Centar kompetencija opravdao svoje postojanje i pokazao se kao jedna odlična investicija i to je ono što nam za sada, u ovim, za nas teškim vremenima pruža jedno malo zadovoljstvo", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: