Fakultet za sport počeo sa online prezentacijama za maturate

Na Fakultetu za sport postoje dva reformisana studijska programa kada su u pitanju osnovne studije i to Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski novinari i treneri
351 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Bojanić, Foto: Fakultet za sport
Danilo Bojanić, Foto: Fakultet za sport
Ažurirano: 08.05.2020. 21:23h

Na nikšićkom Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje održana je prva onlajn prezentacija za maturante, a prema riječima prodekana za nastavu, doc. dr Danila Bojanića, svake sedmice održaće po jednu onlajn promociju, sve dok za to bude interesovanja.

“Budući studenti su tokom prve onlajn prezentacije mogli dobiti sve adekvatne informacije vezane za prijemni ispit, studijske programe, module“, kazao je Bojanić i dodao da informacije o onlajn prezentaciji studenti mogu naći na stranici Fakulteta, kao i na Fejsbuk stranici Univerziteta Crne Gore.

Na Fakultetu za sport postoje dva reformisana studijska programa kada su u pitanju osnovne studije i to Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski novinari i treneri.

Kako je prodekan Bojanić objasnio, praktični prijemni ispit na programu Fizička kultura i zdravi stilovi života sastoji se od poligona spretnosti i okretnosti, provjere osnovnog znanja plivanja, baratanja loptom u četiri osnovna kolektivna sporta (fudbal, rukomet, košarka i odbojka) i trčanja na 100 metara, dok će budući sportski novinari i treneri polagati test opšteg znanja.

“Jedno od najčešćih pitanja je bilo pitanje datuma polaganja prijemnog ispita, međutim još uvijek nemamo pouzdane informacije kada će biti organizovano i sve zavisi od razvoja epidemiološke situacije u zemlji i od stava nadležnih organa. Pored toga, budući studenti su pitali koje zvanje stiču i kakve su sve mogućnosti za zapošljenjem, posle studijskog programa Fizička kultura i zdravi stilovi života“, kazao je Bojanić.

U onlajn prezentaciji maturantima je pojašnjeno da student stiče zvanje diplomirani profesor fizičke kulture, da može raditi u obrazovnom sistemu, koordinirati radom i upravljati sportskim insitucijama, potom, rukovoditi u sportskom sektoru od kluba do saveza.

“Može i organizovati rekreativne programe na naučnim osnovama i pratiti zdravstvene efekte istih, kao i raditi s djecom i omladinom u sportskim organizacijama, školicama sporta i drugim organizovanim sportskim grupama“, objašnjava Bojanić.

Bonus video: