Porto Montenegro: Ponovo počinju uplovljavanja jahti

Prema povratnoj informaciji nautičke klijentele sa Mediterana pa čak i dalje, prva uplovljenja se očekuju već za narednih nekoliko dana, saopšteno je danas iz menadžmenta tivatskog nautičko-turističkog centra
2359 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Anton Marković, Anton Marković
Tivat, Foto: Anton Marković, Anton Marković
Ažurirano: 08.05.2020. 13:29h

Marina Porto Montenegro u Tivtu, dobila je sva institucionalna odobrenja koje je formirala Vlada Crne Gore, za uplovljavanje jahti i superjahti tokom globalne pandemije Covid 19.

Prema povratnoj informaciji nautičke klijentele sa Mediterana pa čak i dalje, prva uplovljenja se očekuju već za narednih nekoliko dana, saopšteno je danas iz menadžmenta tivatskog nautičko-turističkog centra.

Istakli su da će sva plovila koja se vežu u Porto Montenegro, poštovati period karantina od 14 dana, a u slučaju pojave oboljena COVID 19 na plovnom objektu i duže. Osim smanjenja obaveznog perioda trajanja karantina sa 28 na 14 dana, Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti će vjerovatno, uskoro, i omogućiti da se u vrijeme karantina računa i vrijeme koje su jahta i lica na njoj, provela u plovidbi od posljednje luke do momenta dolaska u Crnu Goru.

„Porto Montenegro će obezbjediti zaštitu stranih plovnim objekata i njihovih posada, dopremanje hrane i higijenskih sredstava, pružanje medicinske pomoći, snadbijevanje vodom, gorivom i elektrićnom energijom, preuzimanje otpada od stranog plovnog objekta, kao i druge potrebne mjere kojima se omogućava siguran i pristojan boravak posade na stranom plovnom objektu, a za vrijeme samoizolacije. Nakon isteka karantina i izolacije, posada stranog polovnog objekta je dužna primjenjivati sve važeće mjere koje za građane Crne Gore donosi Ministarstvo zdravlja", naveli su iz Porto Montenegra.

Svi zakupci poslovnih prostora u nautičkom naselju u Tivtu, njih preko 60, poštuju odluke i mjere zaštite od virusa COVID 19 koje je definisalo NKT Vlade Crne Gore, i po tim instrukcijama djeluju, od kad su ponovo, otvorili svoje biznise 4. maja – butici svjetskih brendova, parfimerija, frizerski i kozmetički saloni, jahting agencije. Od 18. maja, prema dosadašnjim najavama i smjernicama, pridružiće se i restorani, kafići i kafeterije koji posluju u sklopu nautičkog naselja Porto Montenegro.

Bonus video: