Na Filozofskom fakultetu provjera znanja u skladu sa mogućnostima studenata i standardima kvaliteta

Na studijskim programima iz psihologije, sociologije, filozofije, istorije, geografije i pedagogije predmeti kod kojih postoji praktičan rad i provjera znanja je veoma mala
858 pregleda 0 komentar(a)
Goran Barović, Foto: Filozofski fakultet
Goran Barović, Foto: Filozofski fakultet
Ažurirano: 08.05.2020. 14:38h

Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću provjera znanja će se realizovati u skladu sa mogućnostima studenata i standardima kvaliteta visokog obrazovanja, kazao je dekan prof. dr Goran Barović.

„Trenutni problem je nemogućnost pojedinih studenata da pristupe onlajn provjeri znanja, ali i nemogućnost pristupa bibliotečkim fondovima, arhivima, nemanje instrumenta, kao kod predmeta muzičke kulture, ali i nemogućnost nabavke materijala zbog zatvorenih knjižara, kao kod predmeta likovne kulture ili izvođenja terenske nastave na geografiji“, kazao je Barović.

Prema njegovim riječima na studijskim programima iz psihologije, sociologije, filozofije, istorije, geografije i pedagogije predmeti kod kojih postoji praktičan rad i provjera znanja je veoma mala.

„Radi se o predmetima na studijskim programima obrazovanja učitelja i predškolsko vaspitanje i studijskom programu geografija. Studenti su se snalazili na razne načine, ali ipak problem nije prevaziđen do kraja. Razumjećemo da neki studenti nijesu bili u mogućnosti da dođu do muzičkih instrumenta, do pribora za slikanje i slično“, objasnio je Barović.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Barović je kazao da očekuje da će, uz promjene zabrane mjera kretanja i okupljanja, doći i do eliminisanja trenutnih prepreka, kao i početka dijela nastave i provjera znanja na fakultetu.

„Povratne informacije od studenata za sada potvrđuju visok kvalitet nastave koja je organizovana putem virtulenih učionica. Preko 95 odsto nastave se izvodi u punom kapacitetu, dok je vrlo mali broj uslovljen posebnim okolnostima realizacije, kao što su muzičko i likovno vaspitanje i terenska nastava na geografiji“, kazao je dekan Filozofskog fakulteta.

Pohvalio je odziv studenata koji je, prema njegovim riječima, bio maksimalno moguć.

„Kao dopuna platformama Zoom i Moodle, sa studentima su formirane viber grupe, mejling liste i drugi načini komunikacije kako bi im dostavili materijale koje je potrebno savladati“, kazao je Barović.

Bonus video: