Od sjutra emitovanje pripremnih časova za polumaturante i maturante

Kako je saopštila portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić, emitovaće se tri predmeta: Engleski jezik, Matematika, Crnogorski-srprski, bosanski i hrvatski jezik i književnost
1860 pregleda 1 komentar(a)
Milica Lekić, Foto: Bojan Gnjidić
Milica Lekić, Foto: Bojan Gnjidić

Od sjutra počinje emitovanje pripremnih časova za polumaturske, maturske i stručne ispite na tri kanala: TVCG2, Uči doma 1 i Uči Doma 2., saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako je saopštila portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić, emitovaće se tri predmeta: Engleski jezik, Matematika, Crnogorski-srprski, bosanski i hrvatski jezik i književnost.

"Snimljeno je preko 20 pripremnih predavanja. Emitovanja će biti organizovana u toku ovog i narednog vikenda. Takođe, svi video - materijali će od sjutra biti dostupni na #UciDoma YouTube kanalu, te na #UciDoma sajtu i aplikaciji", objasnila je ona.

Pripremni testovi se, kako je objasnila, objavljuju uz sve četiri dnevne novine.

"Na taj način obezbijeđena je široka dostupnost ovih materijala učenicima. Pripremni testovi mogu se naći i na svim #UciDoma platformama", kaže se u saopštenju.

Dnevna novina “Dan” objavila je testove za maturante 4. 5. i 6. maja; “Dnevne novine” dodatne testove za maturante 7. i 8. maja; “Pobjeda” testove za polumaturante objavljuje 7. 8. i 9. maja, a “Vijesti” će testove za stručne škole objaviti 11. 12. i 13. maja.

“Svi portali ustupili su besplatno prostor za banere #UciDoma sadržaja. Osim toga, sve dnevne novine su, bez razmišljanja, stavile obrazovanju svoje kapacitete na raspolaganje, i tu trenutno mislim na besplatnu štampu pripremnih testova za polumaturante i maturante. Generalno, dugujemo zaista veliku zahvalnost medijima zato što su prepoznali trenutak kada je njihova podrška ključna”, saopštila je Lekić.

Bonus video: