Radulović: Nalaz studije jeste da Solanu treba zaštititi. Imaćemo brzo jedan finalni dokument

Radulović je saopštio da je ambasador Njemačke pomenuo Solanu “Bajo Sekulić” i dodao da očekuje da je studija koja se odnosi na taj prostor pri kraju
100 pregleda 0 komentar(a)
Godišnjica Vlade, Pavle Radulović, Foto: Savo Prelević
Godišnjica Vlade, Pavle Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2018. 12:19h

Ambasadori zemalja članica Evropske unije (EU) podržavaju Ministarstvo održivog razvoja i turizma u realizaciji projekata u budućnosti, posebno onih koji se tiču očuvanja životne sredine.

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, danas je na radnom doručku sa ambasadorima kazao da je taj Vladin resor dobio ne samo verbalnu, već i materijalnu, kao i podršku u transferu znanja i tehnologije.

„Kada su u pitanju konkretni projekti, to su uređaji za prečišćavanje otpadnih voda, tretman komunalnog otpada, čistiji vazduh i voda i sve što se tiče zaštite životne sredine i Poglavlja 27 generalno”, kazao je Radulović novinarima nakon radnog doručka.

On je, na radnom doručku pod nazivom "Ključni koraci na putu ka EU", ambasadorima predstavio postignute rezultate u oblastima iz nadležnosti Ministarstva i planirane aktivnosti za ovu godinu, sa posebnim akcentom na proces evropskih integracija.

“Okupili smo se u prijateljskoj atmosferi i ponovo sjeli na tradicionalnom okupljanju da sublimiramo rezulatate iz prošle godine, kojima smo više nego zadovoljni, kao i da da predstavimo šta namjeravamo da radimo u budućnosti”, poručio je Radulović.

On je rekao da se još jednom dokazalo potpuno otvoreno prijateljstvo između ambasadora zemalja EU i Vlade.

Radulović je saopštio da je ambasador Njemačke pomenuo Solanu “Bajo Sekulić” i dodao da očekuje da je studija koja se odnosi na taj prostor pri kraju.

“Nalaz studije jeste da Solanu treba zaštititi. Imaćemo brzo jedan finalni dokument”, kazao je Radulović.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje Koalicije 27, koju čine nevladine organizacije koje prate proces pregovora u zaštiti životne sredine, da ta oblast nije prioritet Vladine politke, Radulović je rekao da je izvršna vlast prije sedmicu poslala pregovaračku poziciju za Poglavlje 27 Evropskoj komisiji (EK).

“Jednoglasno je u martu prošle godine konstatovano da smo spremni da uđemo u tu priču, u aprilu smo predali prvi nacrt pregovaračke pozicije, u par navrata dodatno usaglasili nesuglasice, tako da ne znam na čemu temelje svoje tvrdnje”, zaključio je Radulović.

Bonus video: