Liberalna partija: Danas veliki praznik za slobodno društvo i slobodnog čovjeka

Važnost ovog datuma, kako kažu, ogleda se i kroz činjenicu da se on slavi i kao dan sloma najvećeg zla u istoriji čovječanstva, fašizma, nacizma i svake mržnje, ali i kao dan ujedinjenja naroda i država Evrope oko ideje sloge, zajedništva i jedinstva u različitostima
298 pregleda 2 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija uputila je česitke Ppovodom 9. maja, Dana Evrope i pobjede nad fašizmom, velikog istorijskog datuma,građanima i građankama Crne Gore.

Važnost ovog datuma, kako kažu, ogleda se i kroz činjenicu da se on slavi i kao dan sloma najvećeg zla u istoriji čovječanstva, fašizma, nacizma i svake mržnje, ali i kao dan ujedinjenja naroda i država Evrope oko ideje sloge, zajedništva i jedinstva u različitostima.

"Zato današnji praznik zaista jeste veliki praznik za slobodno društvo i slobodnog čovjeka, za dostojanstven i miran život bez staha i mržnje", kaže se u saopštenju.

"Crna Gora kao država koja baštini najsvijetlije tradicije slobodarstva, antifašizma i bogatstva različitosti i tolerancije, ima poseban razlog da obilježava i slavi ovaj dan. Slavni podvizi crnogorskih boraca za slobodu i antifašista,zadužili su generacije koje do danas žive u miru i slobodi da se oduže njihovoj borbi čuvajući slobodu, građansko društvo i iskreno prihvatajući sve različitosti kao prednost i bogatstvo. Samo tako Crna Gora je uvijek napredovala i pronalazila svoje mjesto u društvu slobodnih naroda Evrope i svijeta", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: