Institut vikendom skraćuje vrijeme rada Nacionalnog kol centra

Radnim danima kol centar neće mijenjati radno vrijeme i biće na usluzi svim građanima koji imaju simptome ili sumnjaju da su bili izloženi novom koronavirusu u periodu od osam do 23 sata
365 pregleda 0 komentar(a)
Nacionalni kol centar 1616, Foto: Institut za javno zdravlje
Nacionalni kol centar 1616, Foto: Institut za javno zdravlje

Zbog smanjenog broja poziva i poboljšanja epidemiološke sitacije, Institut za javno zdravlje (IJZ) će u narednom periodu subotom i nedjeljom skratiti vrijeme rada Nacionalnog kol centra 1616 za novi korona virus koji će biti dostupan građanima u periodu od 10 do 20 časova.

Radnim danima kol centar neće mijenjati radno vrijeme i biće na usluzi svim građanima koji imaju simptome ili sumnjaju da su bili izloženi novom koronavirusu u periodu od osam do 23 sata.

Iz Instituta navode da su tokom 48 dana, od 20. marta kada su pokrenuli Nacionalni kol centar 1616, pa do 6. maja, primili ukupno 14.139 poziva. "Na apsolutno svaki poziv su se operateri odazvali", ističu iz IJZ.

Dnevno je, kako navode, bilo prosječno 295 dolaznih poziva, uz prisutne varijacije u broju primljenih poziva. Najmanje, 82 poziva, je bilo u nedjelju 3. maja, a najviše 774, 25. marta. "Tokom prvih mjesec dana rada dnevno je bilo prosječno 366 dolaznih poziva. U istom periodu smo ostvarili ukupno 10.027 odlaznih poziva", dodaju iz IJZ.

Broj osoba za koje su operateri procijenili da je neophodno da ih provedu kroz upitnik, tj. broj anketiranih osoba bio je 2.045, odnosno prosječno 43 anketirane osobe dnevno.

"Zahvalnost dugujemo svim zaposlenima u Institutu koji su dali nesebični doprinos u funkcionisanju Centra, a posebno našim volonterima sa Medicinskog fakulteta u Podgorici. Nadamo se da im je rad u Centru predstavljao zadovoljstvo i životno iskustvo. Nikada im nećemo zaboraviti svu angažovanost i trud koji su uložili", zaključili su iz Instituta.

Bonus video: