Radnici nikšičkog azila tražili pomoć Komunalne policije: Građani ih opstruiraju prilikom smještanja pasa lutalica u azil

Mještani Gvozdenica i Ozrinića su se više puta obraćali medijima i NVO organizacijama zbog problema koje imaju sa psima lutalicama i štete koja im je pričinjena. Psi koji su odvedeni u azil sklonjeni su sa ulica iz gradskog jezgra, a ne iz tih naselja
6225 pregleda 3 komentar(a)
Novica Milović, Foto: Svetlana Mandić
Novica Milović, Foto: Svetlana Mandić

Službenici nikšićke Komunalne policije pružili su asistenciju radnicima gradskog azila, na njihov poziv, kako bi 6. maja oko 15 pasa lutalica smjestili u azil.

„Zahtjev za asistenciom uslijedio je zato što je jedan broj građana Nikšića na neki način vršio opstrukciju službenika azila i na taj način ih onemogućavao da obavljaju poslove iz svojih nadležnosti. U prethodnom periodu se dogodilo više napada pasa lutalica na naše sugrađane sa ozbiljnim povredama“, navodi se u saopštenju za javnost Komunalne policije.

Poručili su da će i u narednim danima, kada to bude neophodno, pružiti asistenciju radnicima azila i pokušati da zajednički riješe problem pasa lutalica.

“Svi koji budu ometali ili sprečavali službena lica u vršenju dužnosti biće procesuirani u skladu sa zakonom. Služba Komunalne policije radiće u skladu sa zakonom i uz sve preporuke veterinarske struke. Želimo da i ovaj problem u našem gradu riješimo kao i mnoge do sada, naravno uz pomoć i razumijevanje naših sugrađana, a sve u zajedničkom interesu i bezbjednosti naših građana koja je na prvom mjestu“, poručio je načelnik Komunalne policije Novica Milović.

Mještani Gvozdenica i Ozrinića su se više puta obraćali medijima i NVO organizacijama zbog problema koje imaju sa psima lutalicama i štete koja im je pričinjena. Psi koji su odvedeni u azil sklonjeni su sa ulica iz gradskog jezgra, a ne iz tih naselja.

Nedavno su predstavnici lokalne uprave i Ekološkog pokreta “Ozon“ imali sastanak na kome je rečeno da će se krenuti sa rješavanjem problema napuštenih životinja.

Gradsko sklonište, koje se nalazi u Bresticama, dvadesetak kilometara od Nikšića, Opština Nikšić je otvorila prije pet godina.

Bonus video: