U restoran "Radovče" uloženo 200.000 eura

On je, kako su saopštili, najavio i kompletnu rekonstrukciju škole „Sergije Stanić“ kroz projekat sa Evropskom investicionom bankom, u šta će biti uloženo 800 000 eura
9726 pregleda 3 komentar(a)
obilazak, Foto: Gov.me
obilazak, Foto: Gov.me

„Restoran “Radovče”, koji je u vlasništvu Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, u potpunosti se renovira. U novi izgled ovog restorana uloženo je preko 200 000 eura, a biće otvoren narednih nedjelja“, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović, koji je sa direktorom Škole, Darkom Vukčevićem, obišao radove, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

On je, kako su saopštili, najavio i kompletnu rekonstrukciju škole „Sergije Stanić“ kroz projekat sa Evropskom investicionom bankom, u šta će biti uloženo 800 000 eura.

"Rekonstrukcija restorana „Radovče“ je podrazumijevala cjelokupno renoviranje restorana, kuhinje, prostora ispred i iza restorana, kao i nabavku i ugradnju opreme i namještaja", objasnili su oni.

„Nekoliko razloga nas je motivisalo da krenemo u ovaj važan projekat. Prvi, i za nas najvažniji, obrazovni, jer je samo tokom ove godine oko 100 učenika obavljalo praksu u ovom prostoru, a ako uzmemo u obzir da restoran radi već nekoliko decenija, onda možemo da zaključimo da je nekoliko hiljada učenika upravo ovdje, po prvi put, imalo priliku da se susretne sa realnim radnim okruženjem i spozna poziv za koji se obrazuje. Drugi razlog je privredni, jer ovo je objekat koji upošljava oko 20 osoba. I treći razlog je kultni, jer „Radovče“ predstavlja jedno od omiljenih sastajališta Podgoričana i ima posebno mjesto u Glavnom gradu“, poručio je ministar Šehović, kaže se u saopštenju.

Kako saopštavaju nedavno je rekonstruisana i pekara sa poslastičarnicom koja takođe funkcioniše u okviru Restorana, u šta je uloženo oko 35 000 eura.

"Šehović je pohvalio odgovoran i predan rad uprave škole, te najavio kompletnu rekonstrukciju škole „Sergije Stanić“ kroz projekat sa Evropskom investicionom bankom, u šta će biti uloženo 800 000 eura. Kako je rekao, na ovaj način država pokazuje da pruža punu podršku srednjim stručnim školama", kaže se u saopštenju.

Direktor Škole, Darko Vukčević, rekao je da restoran „Radovče“ ima višestruki značaj za Školu.

„Pored toga što je bio škola, ali i druga kuća učenicima koji su danas poznati ugostitelji i rade širom Crne Gore i Evrope, ovo je i mjesto gdje se decenijama pije prva jutarnja kafa, saznaju najnovije vijesti, omiljeno mjesto Podgoričana“, poručio je Vukčević.

"On se osvrnuo i na uspješne projekte Škole, poput „Šampionske užine“ koja se realizuje od prošle školske godine, a podrazumijeva proizvodnju i distribuciju zdrave užine za osnovce na teritoriji Glavnog grada“", kaže se u saopštenju.

Vukčević je najavio da će se od sljedeće školske godine dio kabinetske nastave izmjestiti upravo u restoran „Radovče“.

„Učenici, koji se obrazuju za ugostiteljska zanimanja, moći će da stiču vještine u realnim uslovima, na savremeni način, zajedno sa svojim nastavnicima praktične nastave, a to nam omogućavaju i novi modularizovani obrazovni programi“, naglasio je Vukčević.

Bonus video: