"VRATA UVIJEK OTVORENA"

Pravni fakultet otvoren za pitanja maturanata o upisu

“Zainteresovani za upis na Pravni fakultet mogu se upoznati sa svim specifičnostima studiranja pravnih nauka i na sajtu fakulteta https://www.ucg.ac.me/pf, kao i putem Informatora Univerziteta Crne Gore za studijsku 2019/2020. dodinu”, kazao je prodekan za nastavu ovog fakulteta Marko Dokić
976 pregleda 0 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović

Sve informacije u vezi sa upisom na Pravni fakultet, studijskim programom i drugim pitanjima zainteresovani kandidati mogu da dobiju od uprave i od svih službi na fakultetu, kazao je prodekan za nastavu tog fakulteta Marko Dokić.

On je kazao da su vrata Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore uvijek otvorena za sve koji pokažu interesovanje da studiraju pravne nauke.

“Zainteresovani za upis na Pravni fakultet mogu se upoznati sa svim specifičnostima studiranja pravnih nauka i na sajtu fakulteta https://www.ucg.ac.me/pf, kao i putem Informatora Univerziteta Crne Gore za studijsku 2019/2020. dodinu”, dodao je Dokić.

On je naveo da je na tom fakultetu uvijek velika konkurencija na upisu i da je studijske 2019/20 godine upisano ukupno 260 studenata na studijski program Pravne nauke, od toga 240 u Podgorici i 20 u Bijelom Polju.

“Svih 240 studenata u Podgorici upisani su već u prvom upisnom roku, dok je interesovanje u Bijelom Polju bilo slabo, tako da je 20 studenata upisano tek u drugom upisnom roku”, kazao je Dokić.

On je kazao da je, kada je riječ o Pravnom fakultetu, interesovanje uvijek veće od broja oglašenih mjesta.

“I ove godine očekujemo veliko interesovanje za upis, ali vidjećemo kakva će biti konačna odluka o broju studenta koji ćemo upisati, imajući u vidu činjenicu da Pravni fakultet upisuje veliki broj studenata, a da su prostorni i kadrovski kapaciteti ograničeni s obzirom da se nastava izvodi na osnovnim, specijalističkim, master i doktorskim studijama”, rekao je Dokić.

Za upis na osnovne studije, studijski program Pravne nauke, nije predviđeno polaganje prijemnog ispita.

“Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, mogu polagati test iz dva predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja i na taj način ostvariti odgovarajući broj bodova”, naveo je Dokić.