"POKRENUTI POSTUPCI PROVJERE"

Građani se žalili Savjetu: Policija ne dozvoljava da se autom ide ka Ostrogu...

Građani su se žalili i da ih pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici policija legitimiše, a jednom od njih nije dozvoljeno da uđe u dvorište seoske crkve
21505 pregleda 61 komentar(a)
Mansatir Ostrog, Foto: Boris Pejović
Mansatir Ostrog, Foto: Boris Pejović

Policija ne dozvoljava građanima da automobilima prođu ka manastiru Ostrog, legitimišu ih pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a jednom od njih nije dozvoljeno da uđe u dvorište seoske crkve.

To su pritužbe koje je dobio Savjet za građansku kontrolu rada policije i odmah krenuo u provjeru.

"Savjetu za građansku kontrolu rada policije požalilo se troje građana na postupanje policijskih službenika pri njihovoj namjeri da se koriste garantovanom slobodom vjeroispovjesti i izraze svoja vjerska uvjerenja. Sve pritužbe su uzete u rad i pokrenuti su postupci odgovarajućih provjera. Kako jedan podnosilac pritužbe posjeduje i video zapis postupanja policije, Savjet je preporučio da se u CB Podgorica organizuje sastanak odgovarajućeg starješine, građanina i člana Savjeta koji je zadužen predmetom kako bi se zajednički pregledao snimak u posjedu građanina i pružila sva potrebna pojašanjenja u vezi konkretnog događaja", saopšteno je iz Savjeta.

Istakli su da od Uprave policije očekuju detaljna informacije o preduzetim mjerama i radnjama.

Iz Uprave policije nijesu se oglasili povodom najnovijih pritužbi.

Preporučujemo za Vas