Bijelo Polje: Održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

U ime Kluba DDK svim dobrovoljnim davaocima zahvalio se predsjednik Vlado Tomović ističući značaj nastavka ove tradicionalne akcije i u doba borbe protiv koronavirusa
528 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Jadranka Ćetković
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi, Foto: Jadranka Ćetković

U Kabinetu za transfuziju krvi Opšte bolnice Bijelo Polje održana je tradicionalna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi, u organizaciji Kluba Dobrovoljnih davalaca krvi i Opštinske organizacije Crvenog krsta.

U ime Kluba DDK svim dobrovoljnim davaocima zahvalio se predsjednik Vlado Tomović ističući značaj nastavka ove tradicionalne akcije i u doba borbe protiv koronavirusa.

“Klub DDK i u ovim danima radi u punom kapacitetu kako bi obezbijedio dovoljne količine krvi za sve naše sugrađane. Koristim priliku da svim dobrovoljnim davaocima čestitam Dan dobrovoljnih davalaca krvi i da pozovem sve sugrađane da nam se priključe u akcijama koje sprovodimo, kako bi omasovili Klub DDK, a samim tim imali u svakom trenutku dovoljne zalike krvi, “kazao je on.

Koordinator u opštinskom Crvenom krstu Mašan Živković čestitao je svim dobrovoljnim davaocima njihov dan, poželio im dobro zdravlje i još dosta datih jedinica krvi. Krv nema alternativu, to je lijek koji nema zamjenu, krv se ne može proizvesti, podići u apoteci ili kupiti već je to dar od čovjeka – čovjeku, što cini davaoce najhumanijim ljudima. Neprocjenjive je vrijednosti, a tako malo dobre volje svih nas je potrebno da naši sugrađani, pacijenti nikada ne čekaju krv, već krv pacijenta. Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18. do 65. godina, tako da je svaka uzeta jedinica krvi od velikog značaja. Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Poljem pod čijim patronatom djeluje Klub DDK u saradnji sa lokalnom samoupravom, daće dodatni doprinos da se Klub što više omasovi, stvori kvalitetnu bazu podataka i u svakom trenutku na raspolaganju ima dovoljan broj davalaca spremnih da daruju ovu dragocjenu tečnost. I u ovim danima borbe protiv virusa korona u saradnji sa partnerima organizovali smo tri akcije, tako da je Klub nesmetano radio, ispunjavao sve zahtjeve za potrebama krvi. Koristim priliku da se zahvalim i kolegama iz Kabineta za transfuziju krvi, koji su tu u svakom trenutku da pomognu, sve one aktivnosti koje sprovodimo a vezane su za dobrovoljno davalaštvo krvi.

Današnjoj tradicionalnoj akciji odazvao se I predsjednik NVO KAN inače dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi Nikola Simović koji je istakao:

“Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu Opštinske organizacije Crvenog krsta , da budem dio akcije i darujem krv. Suvišno je govoriti koliko je značajno širiti ideju dobrovoljnog davalaštva krvi.”

Bonus video: