nuhodžić poručio da se i dalje moraju poštovati mjere

Donacija Hrvatske: Stigla medicinska oprema

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalio se Vladi Hrvatske, a posebno potpredsjedniku i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću na odličnoj saradnji i današnjoj donaciji
832 pregleda 3 komentar(a)
Nuhodžić i Grubišić, Foto: Saša Matić
Nuhodžić i Grubišić, Foto: Saša Matić

U Podgoricu je danas dopremljena donacija medicinske zaštitne opreme – 50.000 komada hirurških maski, 2.000 litara medicinskog alkohola, 2.000 komada vizira i 1.000 komada zaštitnih medicinskih naočara –koju je Hrvatska uputila Crnoj Gori.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalio se Vladi Hrvatske, a posebno potpredsjedniku i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću na odličnoj saradnji i današnjoj donaciji, saopšteno je iz MUP-a. 

„U ovim teškim i zahtjevnim vremenima, solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo su neophodni i nemaju cijenu. Crna Gora u Hrvatskoj ima iskrenog i pravog prijatelja. To osjećaju i građani Crne Gore, a posebno cijene podršku koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih integracija“, kazao je Nuhodžić.  

Ministar je istakao da dosadašnji rezultati pokazuju da su Vlada Crne Gore, sve institucije i cjelokupno društvo reagovali odgovorno i blagovremeno. 

„Ipak, i dalje moramo poštovati mjere i stavove struke, moramo biti savjesni i odgovorni, kako bi i ova faza borbe protiv koronavirusa bila što uspješnija“, zaključio je Nuhodžić.

Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić izjavio je prilikom primopredaje opreme da Hrvatska želi pokazati Crnoj Gori dobrosusjedsku solidarnost i pohvalio saradnju sa crnogorskim državnim institucijama tokom epidemije koronavirusa. Naglasio je da će Hrvatska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu prema članstvu u EU.