praznik Svetog Vasilija Ostroškog

Savjet: Okupljanje vjernika proteklo bez incidenata i prekršaja

Savjet za građansku kontrolu rada policije najavio je da će večeras predsjednik Savjeta Aleksandar Saša Zeković i član tog tijela Branislav Radulović posjetiti Centar bezbjednosti Nikšić
4389 pregleda 3 komentar(a)
Radulović danas službeno obišao OB Danilovgrad, Foto: Savjet
Radulović danas službeno obišao OB Danilovgrad, Foto: Savjet
Ažurirano: 12.05.2020. 16:55h

Sveta služba i okupljanje vjernika povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog protekli su u najboljem redu, bez incidenata, prekršaja i krivičnih djela, poštovanjem privremenih zdravstvenih mjera, ocijenio je Savjet za građansku kontrolu rada policije.

To tijelo je konstatovalo da su policijski službenici postupali profesionalno i savjesno.

"Savjet konstatuje i pozdravlja, u konkretnom slučaju, odličnu i pouzdanu saradnju i partnerski odnos Odjeljenja bezbjednosti (OB) Danilovgrad i bratstva manastira Ostrog.

Iz Savjeta su najavili da će večeras predsjednik Savjeta Aleksandar Saša Zeković i član tog tijela Branislav Radulović posjetiti Centar bezbjednosti Nikšić.

Iz Savjeta je saopšteno da je Radulović danas službeno obišao OB Danilovgrad, ispratio postupanje policijskih službenika i provjerio poštovanje standarda ljudskih prava u vezi sa zadržavanjem u prostorijama policije.

Radulović danas službeno obišao OB Danilovgrad
Radulović danas službeno obišao OB Danilovgrad(Foto: Savjet)

Navodi se da je u pratnji Radulovića bio pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević.

"Savjet je konstatovao da su uslovi za boravak zadržanih lica značajno unaprijeđeni i na nivou definisanih standarda", kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da je tokom prošle posjete, početkom aprila, Savjet provjerio prostorije za zadržavanje i konstatovano da je neophodno hitno poboljšanje uslova za boravak zadržanih lica.

Navodi se da se načelnik OB Marko Kalezić zahvalio Savjetu na izdatim preporukama i snažnom insistiranju da budu bez odlaganja primijenjene jer su time zaštićena osnovna prava građana i ukupan integritet policije.

Preporučujemo za Vas