krenuli nazad ka Tivtu

Budva: Policija spriječila protestnu kolonu da uđe u grad

"Vijestima" je ranije rečeno da će građani automobilima u koloni krenuti od Jaza kroz Budvu do Bečića i nazad
35960 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2020. 22:07h

Građani su se večeras okupili na Jazu, odakle su automobilima krenuli u protestnu vožnju budvanskim ulicama.

ddd
Večeras u Budvi(Foto: Vuk Lajović)

"Vijestima" je ranije rečeno da ima skoro stotinu automobila koji će u koloni krenuti od Jaza kroz Budvu do Bečića i nazad.

Policija na glavnim semaforima u Budvi nije dozvolila koloni da nastavi glavnim bulevarom. Kolona je krenula nazad ka Tivtu.

Više desetina automobila krenulo je kasno poslijepodne iz Tivta prema Budvi.

Na taj način vjernici Mitropolije crnogorsko-primorske žele da revitalizuju litije jer smatraju da dok u organizovanoj koloni voze u automobilima, ne krše nijednu od aktuelnih važećih mjera NKT-a za sprječavanje širenja koronavirusa.

tetet
Više desetina automobila krenulo iz Tivta prema Budvi(Foto: Siniša Luković)

Koloni se pridruživalo dosta automobila iz Kotora, Krtola i Grblja pa je ona do dolaska na Jaz, narasla na par kilometara u dužinu.

Jake policijske snage su u Lastvi grbaljskoj presrele kolonu, zaustavljajući automobile i legitimišući građane u njima.

Nakon toga, kolona je pokušala da prođe kroz Budvu, ali su je u tome osujetile policijske interventne ekipe koje su joj prepriječile put kod prvih semafora na ulazu u grad.

Tivatska policija zaustavila je, po povratku u taj grad, kolonu na kotorskoj raskrsnici, ali im je nakon razgovora sa organizatorima, dozvolila da nastave prema Tivtu.

Prema riječima gornjogrbaljskog paroha, oca Mijajla Backovića, policija im je sugerisala da kolona ne ulazi u centar grada, što su oni i prihvatili.

Večeras na primorju
Večeras na primorju(Foto: Siniša Luković)

Uz zvuke sirena, kolona je potom nastavila magistralom do tivatskog naselja Seljanovo gdje će se okrenuti na kružnom toku, nakon čega se očekuje da će se njeni učesnici i razići.

Sveštenik Backović je naglasio da on i građani koji voze u koloni, ne krše niti jedan propis i da policija nema osnov da im uskraćuje slobodu kretanja.

Iako su na svim ulazima u centar Tivta sa Jadranske magistrale tokom prolaska kolone bile raspoređene policijske i patrole Komunalne policije Tivta, nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Kolona se, baš kao što je dogovoreno sa policijskim rukovodiocima na kotorskoj raskrsnici, organizovano dovezla magistralom do kružnog toka na Seljanovu nakon čega su se njeni učesnici mirno razišli.

Preporučujemo za Vas