Demokrate traže hapšenje Vukovića

"Postupanje Uprave policije je krajnje kukavičko, sramno i nedopustivo u iole demokratskim društvima", naveo je predsjednik Demokrata Glavnog grada
15276 pregleda 33 komentar(a)
Sa polaganja vijenca na spomenik Partizanu borcu, Foto: Glavni grad
Sa polaganja vijenca na spomenik Partizanu borcu, Foto: Glavni grad

Demokratska Crna Gora pozvala je Upravu policije i pravosudne institucije da uhapse gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića, zbog, kako su naveli kršenja preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

"Naime, na fotografijama koje dostavljamo na uvid javnosti, a koje su preuzete iz zvaničnog saopštenja Glavnog grada, jasno se vidi da Vuković i saradnici ne poštuju preporučenu fizičku distancu. Uz to, ističemo da ovo nije prvi put da gradonačelnik Podgorice krši mjere NKT-a, o čemu uredno obavještava javnost, ali mu niti jednom nije uručen poziv za saslušanje", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Demokrata Glavnog grada Vladimir Čađenović.

Vladimir Čađenović
Vladimir Čađenović(Foto: Demokratska Crna Gora)

Naveo je da su policija i pravosudne institucije pokazale potpunu pasivnost "prilikom kršenja mjera" od strane predsjednika OO DPS Danilovgrad, direktora Centra za kulturu Žabljak, kršenje mjera od strane funkcionera DPS Pljevlja...

Sa polaganja vijenca
Sa polaganja vijenca(Foto: Glavni grad)

"Sa druge strane, svjedoci smo njihove spremnosti da se momentalno na saslušanje privedu vjerski velikodostojnici i sveštenici, kao i poslanici i funkcioneri Demokrata. Ovakvo postupanje Uprave policije je krajnje kukavičko, sramno i nedopustivo u iole demokratskim društvima. Ono je dokaz da je Crna Gora partijska država selektivne pravde, u kojoj se na jednoj strani krše osnovna ljudska prava, dok se na drugoj strani tolerišu i najkardinalniji prestupi, a sve u zavisnosti od podobnosti šefu režima i poslednjem evropskom diktatoru", naveo je Čađenović.

Bonus video: