Todorović: Joanikije se moli i za one koji su ga branili, i one koji su ga uhapsili

Na platou ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću večeras se okupila veća grupa vjernika
19851 pregleda 15 komentar(a)
Todorović, Foto: Svetlana Mandić
Todorović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.05.2020. 19:36h

U hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću večeras je održan moleban.

Na platou ispred crkve okupila se veća grupa vjernika, koji su u hram ulazili u grupama od po desetak osoba, poštujući propisanu fizičku distancu.

Protojerej Miodrag Todorović je okupljenim vjernicima nakon molebana kazao da se vlast crkvi u Nikšiću, koja je sve mjere ispoštovala i koja je juče vodila više računa o tjelesnom zdravlju naroda nego vlast, koja je vratila tako što je uhapsila vladiku i osam sveštenika, ljude koji nemaju nikakvu mrlju u životu.

Bilo je neprijatno vidjeti, kazao je Todorović, da se sinoć ispred eparhijskog dvora pojavi šest vozila sa do zuba naoružanim policajcima kao da su došli da hapse kriminalce.

"Te večeri je nekome bila potrebna promocija sile. Crkva nikada nije blagosiljala nasilje, silu, već je za nju neprikosnoven čovjek kao ličnost", kao je Todorović.

Prema njegovim riječima, vladika Joanikije se u "Zindanu u Nikšiću moli i za one koji su ga branili i koji su ga uhapsili". Za one koji su ga uhapsili, kako je kazao, posebno se moli jer je njima "molitva posebno potrebna".

Kazao je da je večerašnja molitva bila za oslobođenje Joanikija i sveštenika i poželio da "Bog sve ljude pogleda s ljubavlju i da u njihova srca useli ljubav".

Galerija

Bonus video: