potpisali Memorandum o saradnji

Šehović i Kusovac: U obrazovne ustanove Tivta biće uloženo više od 400.000 eura

Djeca tivatske opštine dobiće znatno kvalitetnije uslove za rad, saopštili su ministar prosvjete i predsjednik Opštine Tivat
966 pregleda 0 komentar(a)
Potpisan Memorandum o saradnji, Foto: Ministarstvo prosvjete
Potpisan Memorandum o saradnji, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat uložiće više od 400.000 eura u infrastrukturu tivatskih obrazovnih ustanova, po modelu sufinansiranja u visini od 50 odsto obije strane, a djeca tivatske opštine dobiće znatno kvalitetnije uslove za rad, saopštili su ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac, nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji. 

„Stavljanjem potpisa na ovaj dokument obavezali smo se da ćemo zajedno raditi na najvažnijim projektima u oblasti obrazovne infrastrukture u opštini Tivat. Uloženi novac ćemo iskoristiti kako bismo izvršili rekonstrukciju sistema grijanja, krovnog pokrivača i fasadne bravarije na OŠ „Drago Milović“, kao i rekonstrukciju krova, sistema grijanja i zamjenu fasade na Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“. Podsjećam i da smo nedavno po istom ovom modelu saradnje zamijenili bravariju u pomenutoj školi „Mladost“, za šta je izdvojeno oko 100.000 eura", poručio je Šehović.  

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, istakao da će se u narednom periodu tražiti održivo rješenje i za rekonstrukciju postojećih ili gradnju novih objekata područnih odjeljenja OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi i Gradiošnici, kao i OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, te izrazio zahvalnost predsjedniku i potredsjedniku Opstine Tivat, Siniši Kusovcu i Dejanu Maslovaru, koji su, kako je istakao, "prepoznali da nam interes djece mora biti apsolutni prioritet, pa čak i onda kada to nije direktna nadležnost opštine“.  

Kusovac je, dodaju iz ministarstva, rekao da ulaganje u školsku infrastrukturu i poboljšanje uslova za boravak i rad djece predstavlja najbolje ulaganje.  

„Današnjim potpisivanjem Memoranduma otvara se kvalitetna priča za naredni period za poboljšanje infrastrukturnog stanja objekata obrazovanja u opštini Tivat“, rekao je Kusovac i zahvalio Ministarstvu prosvjete na spremnosti za saradnju, kako bi se zajedničkim snagama priveli kraju pomenuti projekti i započeli novi.  

Prema Memorandumu, za rekonstrukciju sistema grijanja u objektima JU OŠ „Drago Milović“ i JU SMŠ „Mladost“, biće izdvojeno 20.000 eura, za rekonstrukciju krovnog pokrivača i fasade na objektu JU SMŠ „Mladost“, biće izdvojeno 200.000 eura, dok će se za rekonstrukciju krovnog pokrivača i fasadne bravarije na objektu JU OŠ „Drago Milović“, izdvojiti oko 200.000 eura.  

Potpisivanju Memoranduma u prostorijama Ministarstva prosvjete prisustvovali su i potpredsjednik Opštine Tivat, Dejan Maslovar, kao i načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić.

Preporučujemo za Vas