Tržišna inspekcija obišla više od 900 trgovačkih objakata, utvrđene nepravilnosti otklonjene na licu mjesta

Ako se ove nepravilnosti budu ponavljale tržišni inspektori će u narednom periodu izricati kazne prema vlasnicima trgovina i odgovornim licima, kazala je "Vijestima" Iva Čukić iz Uprave za inspekcijske poslove
5295 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tržišna inspekcija je od 27. aprila do 9. maja obišla više od 900 trgovačkih objakata zbog kontrole poštovanja mjera nacionalnog-koordinacionog tijela (NKT) i tom prilikom je utvrđeno blizu 20 nepravilnosti koje su otklonjenje na licu mjesta.

To je za "Vijesti" kazala Iva Čukić iz Uprave za inspekcijske poslove, koja je objasnila da ti subjekti nisu kažnjeni jer je inspekcija do sada djelovala preventivno.

"Uprava za inspekcijske poslove sprovodi pojačane kontrole u skladu sa svim mjerama koje od početka pandemije donosi NKT, a koje su u nadležnosti njenih inspekcija. Tako je i Tržišna inspekcija kontrolisala veliki broj trgovina, trudeći se da u cilju zaštite zdravlja naših građana iskontroliše pridržavanja mjera koje je donosilo NKT naročito kada je u pitanju socijalna distanca i obaveza nošenja maski. Samo od 27. aprila do 9. maja Tržišna inspekcija je obišla preko 900 trgovačkih objekata i izvršila kontrole posvećene poštovanju mjera NKT-a. Tom prilikom inspekcija je utvrdila blizu 20 nepravilnosti koje su otklonjene na licu mjesta, i ovi subjekti nisu kažnjeni jer je inspekcija do sada djelovala preventivno" pojasnila je Čukić.

Ona je dodala da ako se ove nepravilnosti budu ponavljale tržišni inspektori će u narednom periodu izricati kazne prema vlasnicima trgovina i odgovornim licima.

Bonus video: