Demokrate prozvale nezavisnog odbornika

Kalezić: Džakoviću, kažite kako ste za stan od 47 kvadrata dobili vrijednu kuću na ostrvu

“Kao što smo prošle nedjelje dana najavili, u nastavcima ćemo obavještavati javnost o svim ucjenama i nelegalnim zahtjevima „nezavisnog“ odbornika Džakovića", kaže se u saopštenju
10213 pregleda 27 komentar(a)
Kalezić, Foto: Demokrate
Kalezić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 15.05.2020. 11:45h

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore pozvao je nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da javnosti predoči kako je stan od 47 kvadrata u beogradskom naselju Kumodraž mijenjao za višestruko vrijednu kuću na ostrvu Sveti Nikola naspram Budve. Ukoliko to ne učini, oni će iznijeti sve dokaze i na koji je način u tome mu pomogao “mrski DPS”.

Podsjećamo, Džaković, bivši odbornik Pokreta za promjene, potpisao je inicijative DPS i Crnogorske za smjenu gradonačelnika Marka Carevića i šefa parlamenta Krsta Radovića. Demokratski front ga je pozvao da vrati mandat, a građani su sinoć protestovali ispred njegove porodične kuće u Budvi.

“Kao što smo prošle nedjelje dana najavili, u nastavcima ćemo obavještavati javnost o svim ucjenama i nelegalnim zahtjevima „nezavisnog“ odbornika Džakovića. Za početak je idealan slučaj objekta svetionika i svetioničarske kuće na budvanskom ostrvu Sveti Nikola. Direktno i javno pozivamo gospodina „nezavisnog“ odbornika Džakovića da upozna javnost na koji način je stekao vlasništvo nad predmetnim nepokretnostima. Kako mu je pošlo za rukom da tokom „ratnih“ devedesetih zaposjedne objekte i parcele na Školju, a kasnije i da ovu mahinaciju finalizuje razmjenom stana od 47 kvadrata u Kumodražu (opština Voždovac) za ovu višestruko vrijedniju imovinu na moru“, navedeno je u saopštenju koje potpisuje članica budvanskog odbora Demokrata Veselinka Vesna Kalezić.

Kalezićeva navodi da “javnost ne smije biti uskraćena za informaciju da je ovaj sramni aranžman od samog početka do današnjih dana odobravao „mrski“ DPS preko republičkih i saveznih organa”.

“Na samom početku mandata nove budvanske uprave, već prvih mjeseci 2017-te godine, gospodin „nezavisni“ je imao običaj da se, nakon koalicionih sastanaka, zadrži da traži od tadašnjeg predsjednika opštine Dragana Krapovića  da se umiješa u njegove lične sporove, na način da „urgira“ kod Uprave za nekretnine u Budvi u njegovu korist, a protiv staromješanske porodice Rafailović u čijem je vlasništvu više parcela na ostrvu Sveti Nikola. Nakon što mu je jasno i direktno rečeno da „urgencije“ neće biti i da se opština Budva i predsjednik Krapović neće zauzimati za njega u privatnim sporovima, počinju da se primjećuju i prvi znaci nezadovoljstva kod „nezavisnog“ gospodina Džakovića.

U narednom periodu zahtjevi i ucjene su se ređale. Obzirom da je većina podrazumijevala grubo kršenje Zakona, ni jednom jedinom zahtjevu nije se izašlo u susret”, istakla je Kalezić.

Dodaju da su tada “frustracije gospodina „nezavisnog“ kulminirale”.

“Počinje „beskompromisnu borbu“ za otvorene liste, bojkotuje i blokira održavanje sjednica budvanske Skupštine i stopira donošenje mnogih odluka značajnih za građane Budve.Ni nakon svega ovoga nismo slutili da će pasti tako nisko da trguje svojim odborničkim mandatom. Sada je svakome kristalno jasno da je u budvanskom OKG-u pronašao pravog partnera za ispunjavanje svojih želja. Partnera sa jednakim integritetom, skrupulom i jednako „nezavisnim“.

Pozivamo gospodina Džakovića da nas javno demantuje, ali ne onako kako optužuje naše funkcionere, paušalno i uličarski, iznoseći javno bez ikakvog dokaza laži šaptačkih divizija OKG-a i Udbe.Dakle, dematujte javno gospodine Džakoviću, a onda ćemo potkrijepljeno dokazima i mi javno iznijeti sve, stavku po stavku, od Svetog Nikole i svetionika, sve nemoralne zahtjeve kojima ste nas ucjenjivali, do najnovijeg slučaja divlje gradnje u dvorištu kuće, par metara od gradske raskrsnice”, zaključila je Kalezićeva.

Preporučujemo za Vas