Radinović: Vukovićevi najznačajniji projekti sađenje cvijeća i "presvlačenje" ulica

"Prateći Izvještaj o radu gradonačelnika Podgorice za 2019. godinu, možemo saopštiti da se radi o prevelikoj dozi samopouzdanja i jasnoj intenciji da se na slabim rezultatima ostvari samopromocija i uberu politički poeni", kaže se u saopštenju
1223 pregleda 2 komentar(a)
M.Radinović - Odbor SNP PG, Foto: SNP
M.Radinović - Odbor SNP PG, Foto: SNP

Dok Izvršni odbor DPS Glavnog grada slavodobitno konstatuje da virus korona nije usporio razvoj Podgorice, te da su nadležne službe realizovale ili započele veliki broj projekata važnih za dalji razvoj našeg grada, stvarno stanje je daleko od dobrog, tvrdi portparolka OO SNP-a glavnog grada Marija Radinović.

"Prateći Izvještaj o radu gradonačelnika Podgorice za 2019. godinu, možemo saopštiti da se radi o prevelikoj dozi samopouzdanja i jasnoj intenciji da se na slabim rezultatima ostvari samopromocija i uberu politički poeni", kaže se u saopštenju.

Kako saopštava, svaki građanin Glavnog grada može zapaziti da se najznačajniji projekti aktuelnog gradonačelnika svode na „presvlačenje“ ulica i sađenje cvijeća.

"Na primjer, saobraćaj u Bloku 5 je u totalnom haosu zbog oduke gradske uprave da nekada slobodne parkinge u Moskovskoj ulici i Ulici Velimira Terzića počne naplaćivati. S druge strane, besplatan parking kod Doma zdravlja u istom naselju je prebukiran, posebno radnim danima kada je primjetan veći broj dolazaka građana u ovu zdravstvenu ustanovu. Veliki problem Podgoričanima predstavlja i povećanje cijene parkinga, koja u pojedinim zonama iznosi i 60 centi po satu, što većina građana ne može sebi da priušti", kaže se u saopštenju.

Ona dodaje da Gradsko pozorište, koje se gradi kao „Skadar na Bojani“, od 2011. godine, ni ove godine neće biti završeno, već se okončanje ovog projekta očekuje 2021. godine.

"Stanje u javnom prevozu je i dalje jako loše, cijene karata ostaju visoke, a uslovi u autobusima nedostojni vremena u kojem živimo. I pored višegodišnjih obećanja gradske uprave da će biti realizovan projekat elektronske karte, od toga još uvijek nema ništa. Takođe, gradski prevoznici nisu još uvijek dobili nikakvu pomoć od Glavnog grada iako dva mjeseca nisu radili usled pandemije korona virusa", kaže se u saopštenju.

Ona tvrdi da je glavni grad priču o izgradnji gradske bolnice počeo tek pod pritiksom javnosti.

"O gradskoj bolnici, koja je nasušna potreba Podgorice kao najvećeg grada Crne Gore i koja bi u velikoj mjeri rasteretila Klinički centar, nadležni u Glavnom gradu su počeli da govore tek nedavno pod pritiskom javnosti. Nasuprot tome, gradonačelnik je bio jako brz da najavi pokretanje gradske televizije, koja je takođe potrebna Podgorici, ali će, sasvim smo sigurni, biti stavljena u funkciju praćenja Vukovićevih aktivnosti i reklamiranja takozvanih uspjeha njegove administracije u periodu predizborne kampanje", kaže se u saopštenju.

Dodaje da Podgorica još uvijek čeka Dom za stare, a sudeći prema trenutnim okolnostima, rok za njegov završetak koji je bio predviđen za polovinu ove godine, biće probijen, što je priznao i sam gradonačelnik.

"Glavni grad se ne može pohvaliti ni zavidnim stanjem u oblasti zaštite životne sredine. Dovoljno je vidjeti kako izgledaju obale Ribnice i Morače, odvaljeno brdo Gorica, te nepokošene travnjake širom grada, pa zaključiti koliko se vodi računa o izgledu Podgorice", kaže se u saopštenju.

Dodaje da je kao jedan od svojih uspjeha gradonačelnik predstavio i žurke koje su prošle godine organizovane, posebno tokom ljetnjih mjeseci. "Vuković je valjda htio da se pohvali kako je učinio da Podgoričani makar na kratko zaborave stvarnost u kojoj žive", kaže ona.

Kako tvrdi, "Izvještaj o radu gradonačelnika Podgorice za 2019. godinu se može svesti na sledeće: mnogo riječi – malo djela. Glavne potrebe naših sugrađana i daje ostaju nezadovoljene, dok gradonačenik brine o tome da li se opozicija pomirila sa crnogorskom nezavisnošću i učestvuje u radu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, u koje je uključen iz razloga koji nikome u Crnoj Gori nisu jasni".

"Umjesto praznih priča, lažnih obećanja i prodaje magle, vrijeme je za akciju i za ispunjavanje obaveza prema žiteljima Podgorice. Naši sugrađani to zaslužuju", zaključeno je u sapštenju.

Bonus video: