Aktivan odmor i netaknuta priroda turistički aduti Kolašina ovog ljeta

Fokus će biti i na domaćim gostima, pa očekuje da će izdavaoci smještaja pripremiti atraktivne paket aranžmane
1951 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Činjenica da je većina rezervacija do kraja juna otkazana, kako kažu u kolašinskoj Turističkoj organizaciji (TO), nije ih spriječila da se aktivno pripremaju za predstojeću turističku sezonu.

Turističke zaposlenike ohrabruje što se značajan dio rezervacija pomjera za kasniji period, pa u TO očekuju da će ljetnja sezona u tom gradu ipak imati solidne rezultate.

Prve turiste će, najavljuju, dočekati spremni.

Finiširaju se pripreme, a turistička ponuda Kolašina bazira se, kako kaže direktor TO Aleksandar Vlahović, na aktivnom odmoru i uživanju u netaknutoj prirodi.

"Bitno je istaći da u Kolašinu nije evidentiran niti jedan zaraženi novim koronavirusom, što će sigurno biti jedan od značajnih faktora prilikom donošenja odluke da turisti posjete upravo naš grad. Tokom ljeta, u Kolašinu svi posjetioci mogu uživati u posjeti NP Biogradska gora, brojnim planinarskim pješačkim i biciklističkim stazama, kanjonu Mrtvice, botaničkoj bašti, avanutističkom parku…“, kazao je Vlahović.

Fokus će, kaže on, biti i na domaćim gostima, pa očekuje da će izdavaoci smještaja pripremiti atraktivne paket aranžmane.

TO obećava i nastavak tradicionalnim manifestacijama i sportskim događajima, kao što su festival Korifej ili Košarkaški kamp.

Očekuju da će ponude ski centara tokom turističkog ljeta biti slične onim od prošle godine.

Vlahović ističe kako se sve te aktivnosti, u okviru aktivnog odmora, mogu "organizovati uz neophodnu socijalnu distancu, što će u narednom periodu siguran sam biti jedan obavezujući standard“.

„U TO ćemo u narednom periodu biti fokusirani na promociju putem društvenih mreža i web sajta, radi se markacija novih biciklističkih i planinarskih staza, novi promotivni materijal i još mnogo toga. Naravno, trenutna situacija je značajno uticala na prihode i funkcionisanje turističke organizacije, pa će i naše aktivnosti biti prilagođene trenutnoj situaciji. Moram pohvaliti i aktivnosti lokalnog Komunalnog preduzeća koje je doprinijelo da naš grad izgleda nikad ljepše i čistije", rekao je direktor TO.

U cilju promocije ljetnje turističke sezone, Turistička organizacija Kolašin je pripremila ljetnji promotivni video koji prikazuje dio ljepota Kolašina tokom ljetnje turističke sezone.

Bonus video: