Božović razgovarao sa Joanikijem: Probleme rješavati mirno, dijalogom, uz poštovanje zakona Crne Gore i međunarodnih normi i standarda

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije, sagovornici su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore
5800 pregleda 10 komentar(a)
Vladimir Božović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Božović, Foto: Savo Prelević

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović razgovarao je u Vladičanskom dvoru u Nikšiću sa episkopom nikšićko–budimljanskim Joanikijem i sveštenicima koji su sinoć pušteni iz pritvora.

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije, sagovornici su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore.

Dodaje se da je Božović Joanikiju i sveštenicima, prenio pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog naroda.

"I izrazio uvjerenje da će se svi nesporazumi i problemi rješavati mirno, dijalogom i uz puno poštovanje kako domaćih zakona države Crne Gore tako i međunarodnih normi i standarda. Vladika Joanikije se srdačno i ljudski zahvalio u ime nikšićkih sveštenika i u svoje lično ime na velikoj brzi, pažnji i ljubavi koju su osjetili iz bratske Srbije".

U saopštenju se dodaje i da je Joanikije upoznao Božovića sa svojim viđenjem svih događaja.

" zahvalio se preko njega i svim drugim ambasadorima u Crnoj Gori koji su izrazili interesovanje i zabrinutost za protekle događaje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: