Problemi sa Telenorom stanovnika Kučkih korita: Ako mrdnu - ostanu bez signala

Iz Telenora kažu da će ispitati te navode i da “nijesu pronašli korisničke žalbe”
5801 pregleda 7 komentar(a)
Kučka korita udaljena tridesetak kilometara od Podgorice, Foto: Zoran Đurić
Kučka korita udaljena tridesetak kilometara od Podgorice, Foto: Zoran Đurić

Mještani Kučkih korita žale se da je duže vremena slab signal mobilne mreže Telenor.

Kako su pojasnili, signal je toliko slab da moraju da traže mjesta na uzvišenjima, ili negdje drugo gdje ima dometa, i da ostanu bez signala ako se pomjere.

“To je tako već duži period, odnosno više od godinu dana. Signal je toliko oslabio da ga ispred kuća - vikendica i unutra uopšte nema. Moramo ga tražiti u okolini i onda kada je dobar da se ne mrdamo, inače se izgubi“, kazao je Ranko Spaić.

On je kazao da je problem nekoliko puta prijavljivao nadležnima u Telenoru, ali da nije ništa učinjeno da se signal popravi.

Iz kompanije Telenor “Vijestima“ su saopštili da “uvidom u interne sisteme nadležnih službi nismo pronašli korisničke žalbe u vezi sa pokrivenošću na području Kučkih korita”.

“Napominjemo da na kvalitet signala na određenom području utiče više faktora, kao što su pokrivenost, konfiguracija terena i odgovarajuća infrastruktura”.

Istakli su da Telenor kontinuriano ulaže u razvoj mreže, kako bi korisnicima u svakom trenutku omogućio uslugu visokog kvaliteta.

“Naši timovi dodatno će ispitati kvalitet glasovnih usluga na ovom području i u skladu sa tim će razmotriti dalje aktivnosti i u skladu sa prioritetima”.

Spajić je istakao da je ranije signal te mobilne mreže na Kučkim koritima bio dobar.

“Kada sam prijavio zadnji put problem, službenik Telenora mi je tražio da im dostavimo pet brojeva 69 sa toga područja kako bi provjerili o čemu se radi. Izdiktirao sam im te brojeve, to su podaci od mojih kumova, prijatelja, komšija, ali niko ih nije kontaktirao“.

Spajić je istakao da na Kučkim koritima ima veliki broj vikendica, ali da boravi dosta mještana tokom čitave godine.

“To je stvarno problem, Kučka korita su 30 kilometara od Podgorice i ljudima je neophodan telefon za razne potrebe... Umjesto da u današnje vrijeme govorimo o uvođenju interneta, kuburimo sa običnim signalom za mobilni telefon“

Bonus video: