Veliko interesovanje za sve programe na medicini

UCG: Prijemni ispit na Farmaciji se neće polagati

Medicinski fakultet je prošle godine u prvom upisnom roku na akademskim studijskim programima popunio sva mjesta.
613 pregleda 0 komentar(a)
Medicinski fakultet, Foto: UCG, UCG
Medicinski fakultet, Foto: UCG, UCG

Prijemni ispit za studijski program Farmacija Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) neće se polagati ove godine, saopšteno je iz UCG-a.

Prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta, Aleksandra Božarić Vuksanović, kazala je da će na Medicinskom fakultetu, kandidati zainteresovani za upis polagati prijemni ispit za studijske programe Medicina i Stomatologija, iz hemije i biologije.

"Materijal za pripremu prijemnog ispita iz biologije i hemije su udžbenici srednje škole, koji prema Pravilniku zadovoljavaju kriterijume za upis na Medicinski fakultet, a po modelu oblasti do sada korišćene brošure „Zbirka zadataka iz biologije i hemije za pripremu prijemnog ispita, Beograd 2009. godine - za polaganje prijemnog ispita", rekla je Božarić Vuksanović.

Prema njenim riječima, veliko interesovanje najboljih učenika za upis na sve studijske programe Medicinskog fakulteta, reprezent je statusa tog fakulteta u obrazovnom procesu visokoškolskih institucija u Crnoj Gori.

"Studiranje na Medicinskom fakultetu predstavlja sinonim učenja i način življenja. Želim da poručim svim zainteresovanim kandidatima da selekcijom interesovanja naprave pravi izbor najhumanijeg posla na svijetu liječenja i spašavanja tuđih života", rekla je Božarić Vuksanović.

Ona je navela da je prošle godine Medicinski fakultet u prvom upisnom roku na akademskim studijskim programima popunio sva mjesta.

Božarić-Vuksanović je rekla da je na studijskom programu Medicina bilo upisano 56 studenata, na Stomatologiji 20, Farmaciji 30 studenata, a na primijenjenim programima Visoka medicinska škola 50 i Primijenjena fizioterapija 45 studenata.

"Bićete ponosni na svoje zanimanje, a možete ga steći uz punu posvećenost, cjeloživotni rad, upornost i višegodišnje odricanje, spremni da svoje vrijeme stavljate u službu očuvanja zdravlja i liječenju ljudi, a sa željom da budete ponosni na svoje zanimanje”, poručila je Božarić Vuksanović.