planiran za boravak 215 djece

Danilovgradsko-podgorički konzorcijum gradiće novi vrtić u Podgorici

Novi objekat imaće površinu od blizu 1.600 metara kvadratnih
3423 pregleda 0 komentar(a)
Planirani izgled vrtića, Foto: Uprava javnih radova
Planirani izgled vrtića, Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova donijela je danas Odluku o dodjeli ugovora za izgradu vrtića u Bloku šest u Podgorici, vrijednosti blizu dva miliona eura. Riječ je, kako navode iz Uprave, o projektu u  okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u cilju proširenja kapaciteta i unapređenja uslova boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Kako je saopšteno iz Uprave, jedinu ponudu na poziv Uprave javnih radova u nacionalnom postupku za izbor izvođača radova dostavio je danilovgradsko-podgorički konzorcijum, koji čine preduzeća “Eurozoks”, “Hidrogis sistem”, “Netcom” i “Geotin MNE”. Rok za izgradnju objekta je 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.  

vrtić blok 6
Planirani izgled vrtića(Foto: Uprava javnih radova)

Novi objekat imaće površinu od blizu 1.600 metara kvadratnih, a planiran je za boravak 215 djece. Sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdrastvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije.

U toku je postupak izbora stručnog nadzora nad izgradnjom vrtića, a po njegovom završetku pristupiće se pripremama za uvođenje izvođača u posao.  

"Zahvaljujući saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima, a u toku je priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju, Pljevljima i Baru", zaključuje se u saopštenju Uprave javnih radova.