JPU "Dragan Kovačević" u Nikšiću obilježava 70.rođendan

Pored mnogobrojnih manifestacija i aktivnosti čiji su incijatori, tu su i nagrade koje su osvojili, a najznačajnije su “Oktoih” i Nagrada oslobođenja Nikšića
1232 pregleda 0 komentar(a)
JPU Dragan Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
JPU Dragan Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Iako je koronavirus poremetio planove da JPU „Dragan Kovačević“ iz Nikšića svečano obilježi sedam decenija postojanja i veoma uspješnog rada, zaposleni su se potrudili da za 20. maj, kada proslavaju značajan jubilej, organizuju online svečanost i na taj način obilježe 70.rođendan. Pripremili su predstavu “Zovem se vrtić ponosno stojim i 70 godina postojim”, a u saradnji sa Savjetom roditelja organizovali su likovni konkurs na temu “Moj vrtić”.

“Naša ustanova broji 20 vaspitnih jedinica u okviru kojih je formirano 80 vaspitnih grupa a u jednoj vaspitnoj jedinici sprovodi se i Montesori program, dok je u svakom vrtiću dva puta nedjeljno organizovano učenje kroz igru na engleskom jeziku. Imamo i programe za predškolce, trosatni program, koji je pokazao izvaredne rezultate, kao i grupe pri školama gdje se djeca pripremaju za prvi razred”, kazala je direktorica JPU “Dragan Kovačević”, Radmila Backović.

Backović
Backović(Foto: Svetlana Mandić)

Pored mnogobrojnih manifestacija i aktivnosti čiji su incijatori, tu su i nagrade koje su osvojili, a najznačajnije su “Oktoih” i Nagrada oslobođenja Nikšića.

“Posjedujemo HACCP sistem a bezbjednost ishrane podignuta je na viši nivo uvođjenjem standarda ISO 22000. Uveden je i sistem menadžmenta kvaliteta ISO 9001 i urađena provjera sistema za zaštitu životne sredine ISO 14000. Naša Ustanova od samog početka njeguje inkluziju i posjeduje senzornu sobu i neurofeedback aparat. Pored vaspitača imamo i tim stručnih saradnika koji postižu sjajne rezultate sa djecom i vrše individualne tretmane”, istakla je Backović i pohvalila saradnju kako sa lokalnom upravom i gradskim institucijama, tako i sa roditeljima koji su “uvijek spremni da sarađuju, iniciraju i učestvuju u aktivnostima.

Vaspitači su bili dio kampanje Ministarstva prosvjete i Unicefa ,,Igraj se doma” i aktivno učestvovali u pripremanju edukativnih igara i aktivnosti koje roditelji mogu realizovati sa djecom kod kuće.

“Ovaj jubilej je još jedna potvrda višedecenijskog uspješnog rada po kome je naša ustanova koja promoviše važnost i značaj vaspitno–obrazovnog rada, kao temelja svakog prosperitetnog društva, prepoznata. Mi smo oni koji posle porodice prvi uzimaju djecu u krilo, učimo ih prvim riječima i koracima, postavljamo temelj za zdravo odrastanje”, poručila je direktorica JPU “Dragan Kovačević”.

Bonus video: