RAD UZ POŠTOVANJE MJERA

KCCG: Od 11. maja obavljeno oko 10.200 pregleda u ambulantama

Apeluju na sve pacijente da se odazovu na zakazane preglede i poštuju date termine, jer je KCCG uložio napor da obezbijedi pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu
197 pregleda 0 komentar(a)
kccg, klinički centar, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
kccg, klinički centar, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

U ambulantama Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), od 11. maja, kada je normalizovan rad, pa do danas, obavljeno je oko 10.200 specijalističkih i supspecijalističkih pregleda, dijagnostičkih i terpijskih procedura, rečeno je iz Službe za odnose sa javnošću te ustanove.

"Zahvaljujući dobroj organizaciji rada, svi pacijenti koji u periodu epidemije uzrokovane koronavirusom nijesu mogli da dobiju zdravstvene usluge u zakazanim terminima pozivaju se i pregledaju u poslijepodnevnim i večernjim terminima i vikendom. Takođe, pacijenti koji prije proglašenja epridemije, imaju zakazane preglede za maj ili jun, mogu da obave specijalističke preglede ili dijagnostiku u terminima koji su im ranije određeni", navodi se u saopštenju KCCG.

Iz KCCG apeluju na sve pacijente da se odazovu na zakazane preglede i poštuju date termine, jer je KCCG uložio maksimalan napor da, u ovakvim okolnostima, svim pacijentima obezbijedi pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.  

"Napominjemo da se svi pregledi obavljaju uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera, koje obuhvataju obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i mjerenje tjelesne temperature pri ulasku u KCCG, uz obaveznu fizičku distancu", zaključuje se u saopštenju.