PORTO MONTENEGRO

Tivat: Uplovile velike luksuzne jahte nakon popuštanja mjera

Prvo je ujutro iz albanske luke Drač, uplovila je 55 metara duga megajahta “Karianna”
4944 pregleda 4 komentar(a)
Karianna, Foto: Siniša Luković
Karianna, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.05.2020. 16:07h

U nautičko-turistički centar Porto Montenegro u Tivtu danas su uplovile dvije veće strane jahte.

Prvo je ujutro iz albanske luke Drač, uplovila je 55 metara duga megajahta “Karianna”. Ovaj brod od 700 tona vije zastavu Kajmanskih ostrva, i po protokolu koju je Porto Montenegro donio u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, “Karianna” je prihvaćena od strane svih resornih državnih pomorskih službi i vezana u, za karantinski dio marine određeni segment Porto Montenegra – sam vrh mula 1 sa njegove južne strane, gdje će taj brod i njegova posada narednih 14 dana privesti u karantinu.

Tu se inače, već pri kraju karantina, nalazi 46 metarska mega jahta “Reve d’or” pod britanskom zastavom, a koja je kao prva od stranih jahti koje su u Crnu Goru stgle nakon odluke NKT-a da dozvoli njihovo uplovljavanje u naše marine, još 9.maja uplovila u Porto Montenegro, prebacivši se ovdje iz italijanske luke Pezaro.

Njima se oko 16 sati u Porto Montenegru pridružila i 42 metarska motorna “Sangha” pod zastavom Kajmanskih ostrva, a koja je u Tivat doplovila iz italijanske luke Ankona.