Veljović i Božović: Policije dvije države saradnju temelje na povjerenju i konkretnim akcijama

Veljović je rekao da kontinuirano dobra saradnja u istragama najtežih krivičnih djela daje konkretne rezultate i da se razmjena podataka ostvaruje u realnom vremenu
703 pregleda 0 komentar(a)
Božović i Veljović, Foto: Uprava policije
Božović i Veljović, Foto: Uprava policije

Crnogorska policija otvoreno i o svim sadržajima sarađuje sa policijom Srbije u borbi protiv svih oblika kriminala, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, kazao je direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji se danas sastao sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, Vladimirom Božovićem.

Veljović je dodao da kontinuirano dobra saradnja u istragama najtežih krivičnih djela daje konkretne rezultate i da se razmjena podataka ostvaruje u realnom vremenu.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Uprave policije, ocijenjeno da Između policija dvije države postoji odnos povjerenja i partnerstva, te da je taj odnos je primjer odlične regionalne policijske saradnje.

Veljović je, dodaje se, ambasadora upoznao sa izuzetnim rezultatima postignutim u oblasti međunarodne policijske saradnje koja je rezultirala velikim zaplijenama droge.

Božović je, kako se navodi u saopštenju, ocijenio da Uprava policije obavlja vrlo težak i odgovoran posao u očuvanju mira i stabilnosti, prepoznao profesionalnost crnogorske policije i visok stepen odgovornosti u postupanju i kada je konzularna saradnja Srbije i Crne Gore u pitanju.

Sagovornici su, kako se zaključuje u saopštenju, pohvalili rad graničnih policija obje države.

Bonus video: