obišao završne radove na bulevaru prema tuzima

Đukanović: Idemo ka ostvarivanju evropskog životnog standarda

"Simbolički važno je da na ovaj način pokazujemo da poštujemo i ne zaboravljamo da je nezavisnost Crne Gore, simbolički rezultat jedne multietničke harmonije u Crnoj Gori i odgovornosti manjina koji žive u našoj zajedničkoj državi”, zaključio je Đukanović, kaže se u saopštenju Glavnog grada
8907 pregleda 47 komentar(a)
Đukanović i Vuković, Foto: Gov.me
Đukanović i Vuković, Foto: Gov.me

Prva faza izgradnje bulevara prema Tuzima, završena je, saopšteno je iz Glavnog grada.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Opštine Tuzi Fadilj Kajošaj i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača, sa saradnicima, obišli su završne radove na izgradnji I faze bulevara prema Tuzima, navodi se u saopštenju.

Đukanović, koji je obišao završne radove, izjavio je da se Dan nezavisnosti obilježio ovim suštinski i simbolički veoma važnim projektom.

“Želio bih da iskoristim ovu priliku da izrazim poštovanje za ogromne napore koje Glavni grad čini na daljem infrastrukturnom uređenju Podgorice. Ovo je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata i drago mi je da na taj način uprava Glavnog grada pokazuje odgovornost za pružanje kvaliteta i infrastrukturnog uređenja Podgorice. Uz to, pokazuje se i odgovornost gradske uprave prema obećanju datom u predizbornoj kampanji i drago mi je da nakon bulevara u Donjoj Gorici sada gradimo i privodimo završetku izgradnju i ovog bulevara, čime se potvrđuje ozbiljnost Glavnog grada da sa svim susjednim opštinama izgradi moderne saobraćajnice, bulevarskog tipa”, poručio je Đukanović, saopšteno je iz Glavnog grada.

On je kazao je da je veoma značajan trud koji lokalna uprava Tuzi ulaže u cilju unaprjeđenja života građana te opštine, ističući da infrastrukturni projekti otvaraju vrata za investitore, a samim tim i za nova zaposlenja.

“Nema važnijeg cilja za državu od toga da utre jasan put i obezbijedi doglednu dostižnost evropskog kvaliteta za građane Crne Gore. Ali u finalu svega je doći do evropskog životnog standarda, a mi idemo u tom smjeru, to je uspješan politički cilj. Naravno, nedostižan preko noći, ali je važno da svaka lokalna samouprava ne propusti vrijeme da dogradi svoj cilj u tom mozaiku. Simbolički važno je da na ovaj način pokazujemo da poštujemo i ne zaboravljamo da je nezavisnost Crne Gore, simbolički rezultat jedne multietničke harmonije u Crnoj Gori i odgovornosti manjina koji žive u našoj zajedničkoj državi”, kazao je Đukanović, kaže se u saopštenju Glavnog grada.

„Kazao bih da je svaka godina od 2006. na ovamo predstavljala snažnu potvrdu ispravnosti takvog našeg opredjeljenja. Svaki 21. maj je prilika da podvučemo crtu, da se osvrnemo na ono što smo postigli i da trasiramo put daljeg razvoja naše zemlje. Podsjećanja radi, prošle godine uoči Dana nezavisnosti, predali smo na upotrebu novi bulevar u Donjoj Gorici, vrijedan gotovo 10 miliona eura, ove godine to činimo sa prvom dionicom bulevara koji će povezati Podgoricu i Tuzi, vrijedan dva miliona eura, kao rezultat partnerstva Uprave za saobraćaj i Glavnog grada“, istakao je Vuković i najavio da će do kraja godine na teritoriji Glavnog grada biti realizovane ili započete brojne investicije u putnu infrastrukturu zahvaljujući pomenutom partnerstvu, vrijedne preko 50 miliona eura, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

On je iskoristio priliku da najavi još infrastrukturnih projekata na teritoriji Glavnog grada.

“Narednih mjesec dana očekujemo da započne izgradnja potpuno novog bulevara koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad. Na taj bulevar će se nadovezati i novi bulevar u Gornjoj Gorici. Očekujemo raspisivanje tendera u narednih mjesec dana. Takođe, do septembra planiramo da završimo rekonstrukciju starog puta prema Danilovgradu vrijednog 3 miliona eura. U narednih nekoliko mjeseci očekujem da će biti raspisan tender za izgradnju nastavka bulevara Vilija Branta na Zlatici, kao i tender za izgradnju dva bulevara na Starom aerodromu – Bulevara Veljka Vlahovića i budućeg Zmaj Jovinog bulevara“, saopštio je Vuković.

Preporučujemo za Vas