zadovoljan urađenim

Simović posjetio Šavnik: Rezultati potvrda zajedničkog rada

On je obišao novoizgrađeni asfaltirani lokalni put Krnja jela – Bare koji je rekonstruisan kroz Program razvoja ruralnih područja, koji Vlada realizuje sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD)
3277 pregleda 4 komentar(a)
Danas u Šavniku, Foto: GOV.ME
Danas u Šavniku, Foto: GOV.ME

Projekti koji su realizovani u Šavniku rezultat su zajedničkog rada Vlade, lokalne samouprave i građana, ocijenjeno je tokom radne posjete ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića toj opštini.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Simović je, nakon radne posjete Nikšiću, gdje je otvorio vodovod Prijespa i prisustvovao otvaranju savremene Poliklinike Nikčević, boravio i u Šavniku.

On je obišao novoizgrađeni asfaltirani lokalni put Krnja jela – Bare koji je rekonstruisan kroz Program razvoja ruralnih područja, koji Vlada realizuje sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

„Napravljen je i dogovor za nove projekte za unapređenje ruralne infrastrukture i kvaliteta života i rada građana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Simović, zajedno sa predsjednikom Opštine Vlatkom Vukovićem i mještanima, podijelio zadovoljstvo urađenim.

Simović je ocijenio da je, kada je riječ o lokalnom putu u Barama, njegovo asfaltiranje značajno za domaćine tog kraja, ali i brojne druge koji će ga koristiti, posebno stočare koji izdužu na Sinjajevinu.

I na ovom projektu, kako je kazao, radili su zajedno Vlada, Opština i mještani, ali i Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Simović je podsjetio da je kroz taj projekat prošle godine na nivou Crne Gore asfaltirano više od 35 kilometara (km) saobraćajnica, ističući da je ambicija da u ovoj godini bude asfaltirano preko 40 km, u sedam opština obuhvaćenih projektom.

„Prilikom posjete najavljen je i nastavak projekata za rješavanje vodosnabdijevanja, uz podršku Ministarstva koje je već danas prebacilo 55 hiljada EUR za te namjene, uz dodatnih 75 hiljada kroz IFAD“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je još jedan važan projekat za Šavnik i rekonstrukcija đačkog doma u kome su smješteni učenici Srednje poljoprivredne škole, a za čiju realizaciju je danas potpisan sporazum.

Prema riječima Simovića, kroz IFAD projekat obezbijeđeno je deset hiljada EUR za rekonstrukciju, kako bi se učenicima obezbijedili pristojni uslovi.

Simović je, tokom posjete Šavniku, a povodom 20. maja - Svjetskog dana pčel, obišao i mladog pčelara Marka Ćirovića iz Boana.

Preporučujemo za Vas