Novi poredak poslovnog svijeta po predviđanju stručnjaka COTRUGLI poslovne škole

COTRUGLI poslovna škola okupila je neke od svojih najboljih predavača kako bi ponudili svoj odgovor i smjernice za što bolju pripremu za novo normalno
5870 pregleda 0 komentar(a)
Cotrugli, Foto: Cotrugli
Cotrugli, Foto: Cotrugli

Posljedice pandemije su bez sumnje osjetile sve kompanije širom svijeta. No, uprkos tmurnim okolnostima i brojnim izazovima, trenutna kriza stvorila je i brojne prilike. Kompanije su prisiljene na inovacije, preispituje se tradicionalni pristup, a postojeće strukture se preuređuju kako bi se zadovoljile potrebe nove stvarnosti. Jesu li organizacije spremne da iskoriste nove mogućnosti? Šta nas očekuje u transformaciji ​​u narednim mjesecima iz ugla liderstva, donošenja odluka, odnosa sa klijentima, globalne ekonomije i stabilnosti kompanija?

Predviđanja stručnjaka

COTRUGLI poslovna škola okupila je neke od svojih najboljih predavača kako bi ponudili svoj odgovor i smjernice za što bolju pripremu za novo normalno.

Dr. Terence Tse, PhD, predavač Strategic and Financial Leadership-a, navodi četiri stavke uz koje se možemo pripremiti za bolju budućnost: 1) upravljanje neposrednim prioritetima, a to su sigurnost zaposlenih i upravljanje finansijama koje će imati veliki uticaj na osiguranje kratkoročnog i dugoročnog ekonomskog opstanka; 2) planiranje scenarija: novo normalno podrazumijevaće mnogo više nesigurnosti što od lidera zahtijeva predviđanje budućnosti na temelju čvrstih podataka i slabih signala; 3) digitalna transformacija mora biti plan A jer ako se pravilno izvede, kompanijama omogućuje konkurentsku prednost; 4) novi set vještina i promjena načina razmišljanja lidera, mehaničko razmišljanje treba zamijeniti kompleksnim.

Primož Hvala, MBA, predavač Sales modula na COTRUGLI-ju, naglašava da je nužno preispitati sve aspekte prodaje i trenutnu vrijednost vašeg brenda: „Temeljna pitanja koja moramo postaviti su: šta se dogodilo sa našim klijentima, odgovaraju li naši postojeći proizvodi i usluge njihovim novim prioritetima ili je potrebno stvoriti potpuno nove? Ako ćete tokom naredna tri mjeseca nuditi iste proizvode i usluge, uz isti način prodaje, iste prodajne kanale i imati isti odnos s ključnim kupcima kakve ste imali početkom 2020., vaš brend neće doživjeti 2022.“

Anthony J. Evans, PhD, koji na COTRUGLI-ju predaje Managerial Economics & Problem Solving, tvrdi da je nemoguće shvatiti kako će koronavirus uticati na globalnu ekonomiju, no neke stvari su jasne. Prije svega, jasno je da se neće vratiti svi dugovi. Kriza je ukazala na krhkost u globalnoj ekonomiji zbog nedostatka inovacija, neprijateljstva prema slobodnom protoku kapitala i radne snage, prekomjernog broja procedura u određenim industrijama i pitanja pronalaska rješenja. Zaključuje i kako nas je izolacija podsjetila na dostojanstvo rada, dobrobiti putovanja i potrebu kolaborativnog, multikulturnog rješavanja problema.

Cotrugli
Cotrugli(Foto: Cotrugli)

Upoznajte predavače COTRUGLI poslovne škole

Kako biste bili uspješan lider koji je u potpunosti spreman da odgovori na izazove poslovnog sveta sjutrašnjice potrebno je posjedovati relevantno znanje i biti okružen pravim ljudima, a COTRUGLI poslovna škola svojim polaznicima to omogućuje kroz vrhunski MBA program. Prilikom odabira MBA programa, važno je znati teme predavanja, no još je važnije znati ko će ih predavati. COTRUGLI predavači su pažljivo odabrani svjetski stručnjaci s velikim akademskim i konsultantskim iskustvom, a svojim širokim rasponom interesa i pristupa COTRUGLI-ju daju jedinstvenu dubinu.

28. maja imate priliku da upoznate COTRUGLI predavače na besplatnom virtualnom događaju „Meet COTRUGLI Faculty“. Uvjerite se sami u njihov kvalitet i saznajte zašto je COTRUGLI regionalni lider u poslovnoj edukaciji! Više informacija i prijava na linku!

COTRUGLI poslovna škola kroz posebnu upisnu pogodnost pruža podršku onima koji nastavljaju da ulažu u svoj liderski potencijal u ovim izazovnim vremenima.