Radnička partija: Vlast lažnim patriotizmom pravi profit

"Uzeli su narodu dostojanstvo i ubili ono malo nade, da će živjeti bolje, podržali prećutno robovlasnički odnos prema radnicima. Učvrsitili su i podstakli polarizaciju crnogorskog društva. Podijelili građane no one za državu i protiv nje,iako su svi bili za državu, podredivši državni aprat ličnim ambicijama, tvrde u Radničkoj partiji
858 pregleda 3 komentar(a)
Radnička partija, Foto: Radnička partija, Radnička partija
Radnička partija, Foto: Radnička partija, Radnička partija
Ažurirano: 21.05.2020. 10:30h

Prosječan građanin u Crnoj Gori danas nema mnogo razloga za slavlje, saopšteno je iz Radničke partije.Kako su kazali euforiju i proslavu dana nezavisnosti godinama unazad, iscrpljuju političari koji uz pomoc lažnog patriotizma prave profit.

"Povjerenje koje su građani tada ukazali pokretu za samostalnu Crnu Goru je u potpunosti izigrano. Niko od pobornika nezavisnosti nije mogao pretpostaviti, da se sprema pljačka državne imovine od strane partijskih poslušnika. Onih koji i dan danas, poslije četrnaest godina, vladaju zemljom. Kada kažemo “vladaju”, mislimo na one koji su zarobili svaki dio društva, okovali građane njihovom partitokratijom.", kaže se u saopštenju.

Kako navode u ovom političkom subjektu, vlast je učvrstila i podstakla polarizaciju crnogorskog društva.

"Uzeli su narodu dostojanstvo i ubili ono malo nade, da će živjeti bolje, podržali prećutno robovlasnički odnos prema radnicima. Učvrsitili su i podstakli polarizaciju crnogorskog društva. Podijelili građane no one za državu i protiv nje,iako su svi bili za državu, podredivši državni aprat ličnim ambicijama. Ciljano su uništili pravni sistem države, sprovodeći selektivno zakon", tvrde u Radničkoj partiji.

Kako su dodali, "urušavajući svaki segment državnosti Crne Gore, osiguravaju teren da njihova djela, odnosno bolje reći nedjela, prođu nekažnjeno. Umjesto da rade na zajedništvu i gušenju podjela, oni ih stimulišu. To je najplodnije tle za nastavak i opstanak njihovog mešetarenja".

Oni tvrde da danas u državi imamo stanje u kom je korupcija najviših političkih institucija dovedena do nivoa, kada vlast postoji samo zarad lične dobiti pojedinaca i stranaka koje je čine.

"U ovome leži najbolji odgovor, zašto trideset godina odbijaju da pomire Crnu Goru. Pokušajem izgradnje kulta lučnosti, obesmišljen je višepartijski sistem, a u potpunosti ogoljen posljednji preživjeli rep komunizma u Evropi. Ljubav prema državi vladajuće garniture, najbolje se ogleda kroz Sveta Marovića, čiji životni put vjerodostojno opisuje gdje počinje, koliko traje i gdje završava patriotizam kleptokratskog režima", kaže se u saopštenju.

Oni su poručiliu da smo svi jednako ćerke i sinovi Crne Gore, bez izuzetka.

"Niko nema pravo da im ljubav prema zemlji mjeri, a pogotovo ne oni, čiji je patriotizam srazmjeran otetim milionima. Sigurni smo da su danas pristalice i nezavisne i zajedničke države složne u tome da ovaj odnarođeni, lopovski režim mora da ide. Ta spona koju su među narodom nesvejsno sagradili, biće njihov kraj", zaključeno je u sapštenju.

Bonus video: