Bulatović: Nisam ometao proslavu Dana nezavisnosti, navodi policije aposlutno netačni, zlonamjerni i nelogični

Kaže i da je cilj takvog saopštenja povreda časti i nanošenje štete njegovoj porodici i njemu
16536 pregleda 11 komentar(a)
Crna Gora, zastava, Foto: Shutterstock
Crna Gora, zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.05.2020. 19:30h

Kolašinac Mojisije Bulatović, reagovao je na saopštenje Uprave policije u kojem, između ostalog, piše da je juče „ometao proslavu dana nezavisnosti i na taj način pokušao da izazove eventualne incidente“.

U saopštenju policije navodi se da je „u koloni vozila koja su sa državnim zastavama kružila gradom kontrolisala lice M.B. (24)“, te da je „lišen slobode i priveden nadležnom sudu koji mu je odredio kaznu zatvora od 15 dana“.

Bulatović kaže da su te tvrdnje „aposlutno netačne, zlonamjerne i nelogične“. Kaže i da je cilj takvog saopštenja povreda časti i nanošenje štete njegovoj porodici i njemu.

„Tačno je da sam dobio prekršajnu prijavu, jer sam, dok sam se vozilom kretao od svoje kuće, u trenutku uključivanja u Mojkovačku ulicu, kasno, u retrovizoru, vidio policajca, koji je, maltene, izletio iz grma i mahao palicom „stop“. Nijesam zaustavio svoje vozilo, jer su, u tom trenutku, iza mene bila još, najmanje dva vozila, te nijesam znao odnosili se policajčevo naređenje na mene. Nastavio sam dalje i poslije par stotina metara zaustavila me druga patrola. Naravno, tu sam stao, što jasno govori da nijesam imao nikavu zlu namjeru, koja mi se pripisuje saopštenjem“- tvrdi Bulatović.

Prema njegovim riječima, nije tačno ni da mu je određena kazna od 15 dana zatvora. Bulatović kaže da je lako provjerljivo da se i juče i danas šetao ulicama Kolašina „kao slobodan građanin“. Napominje i da nije znao da je u Kolašinu organizovana bilo kava proslava Dana nezavisnosti „s obzirom na zabranu okupljanja koja je još na snazi“.

„Nije mi jasno odakle ovakva saopštenje, osim ako policija ne vrši pritisak na sud da mi se sudi za nešto što niejsam učinio. Pozivam ministra policije Mevludina Nuhodžića i ostale nadležne da ispitaju ovaj slučaj i utvrde ko govori istinu - ja ili oni koji pišu ovakvo saopštenje i na taj način blate ljude. Da li zbog takvih propusta u radu treba da snose odgvornost? Pozivam Nuhodžića da utvrdi ko je i za čiji interes plasirao te dezinformacije“, kazao je Kolašinac.

On kaže da se potvrda za ono što gvori može naći u zapisnuku kolašinske policije, koji je sačinjen nakon što je priveden. Tvrdi da je jedino za šta može biti osuđen činjenica da nije vidio na vrijeme policajca, te da jedino može biti kažnjen „zbog prekršaja u saobraćaj, oko čega je predmet i formiran“. To, kako je objasnio, „nikakve veze nema sa Danom nezavisnosti i bilo kakvom proslavom“.

Bulatović u svom reagovanju kaže da je moguće da je razlog za saopštenje policije bio i njegov jučerašnji post na Facebook-u.

„U tom postu sam podsjetio da je cijela moja porodica, na referendumu 2006. godine, glasala opciju „Da“. Napisao sam da smo bili za nezavisnu i državu svih nas, a ne privatnu. Moguće da je i to dovelo do ovakve situacije i hajke Uprave policije protiv mene", zaključuje Bulatović.

Bonus video: