Bečić: Otkucaji časova sa džamija, crkava i katedrala uvijek su u CG tvorili harmoniju koju niko nije uspio narušiti

"Budite mudri i uzdržani pred svakim glasom koji biste prepoznali kao poziv na mržnju, svađe i nemire. Sjetite se da su ljubav, poštovanje, razumijevanje i solidarnost one vrline koje su Crnu Goru pronijele, sa uspjehom, kroz toliko vijekova i istorijskih izazova. Sve te vrijednosti utkane su i u simboliku Ramazanskog bajrama i dužni smo da ih zajedno čuvamo"
2428 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Tokom njenog viševjekovnog trajanja, Crnu Goru, našu zajedničku kuću, krasila je njena multikonfesionalnost i sklad među građanima različitih konfesija, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

"Otkucaji različitih časova sa džamija, pravoslavnih crkava i katoličkih katedrala uvijek su u Crnoj Gori tvorili harmoniju koju nikada niko nije uspio narušiti", poručio je Bečić čestitajući u ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori praznik, Ramazanski bajram.

On je dodao da želi da ih ovogodišnji Ramazanski bajram podsjeti na neprolaznost najviših vrijednosti kao što su dobrota, humanost, nesebičnost, briga o drugom.

"Budite mudri i uzdržani pred svakim glasom koji biste prepoznali kao poziv na mržnju, svađe i nemire. Sjetite se da su ljubav, poštovanje, razumijevanje i solidarnost one vrline koje su Crnu Goru pronijele, sa uspjehom, kroz toliko vijekova i istorijskih izazova. Sve te vrijednosti utkane su i u simboliku Ramazanskog bajrama i dužni smo da ih zajedno čuvamo. Zato i ovaj praznik provedite u ljubavi i slozi, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, radosni jer znate da praznujući Bajram njegujete najuzvišenije vrijednosti kojim je vaša religija ukrasila mozaik naše države. Još jednom vam srdačno čestitam Ramazanski bajram", poručio je Bečić.

Bonus video: